Dat schrijft The Guardian.

De foutmelding is een onderdeel van de laatste release van het besturingssysteem, iOS 9. Bij het controleren van de iPhone 6 wordt nu ook gekeken naar eventuele reparaties en als die zijn gedaan door een partij die niet is geautoriseerd door Apple, dan wordt de error 53 geactiveerd. Met als resultaat dat het device niets meer doet.

Home button

Het probleem manifesteert zich als de home-button defect is geraakt. Reparatie bij een officiële Apple-reparateur loopt aardig in de papieren, het kan een paar honderd dollar kosten. Een buitenstaander kan het probleem voor een fractie van die prijs repareren. Maar dat staat Apple niet toe. Zo gauw wordt vastgesteld dat iemand aan de home-button heeft gerommeld, wordt de hele telefoon uitgezet. Eventuele bestanden zoals foto's zijn dan ook niet meer te benaderen.

Probleem

Apple heeft hier zelf geen ruchtbaarheid aan gegeven. Bezorgde gebruikers en reparatieshops trekken aan de bel. De situatie wordt helemaal beroerd als een iPhone 6 kapot gaat in een land waar Apple niet aanwezig is, dan moet er wel een beroep worden gedaan op een plaatselijke reparateur.

Bron: Automatiseringgids

Dat schrijft The Guardian.De foutmelding is een onderdeel van de laatste release van het besturingssysteem, iOS 9. Bij het controleren van de iPhone 6 wordt nu ook gekeken naar eventuele reparaties en als die zijn gedaan door een partij die niet is geautoriseerd door Apple, dan wordt de error 53 geactiveerd. Met als resultaat dat het device niets meer doet.Home buttonHet probleem manifesteert zich als de home-button defect is geraakt. Reparatie bij een officiële Apple-reparateur loopt aardig in de papieren, het kan een paar honderd dollar kosten. Een buitenstaander kan het probleem voor een fractie van die prijs repareren. Maar dat staat Apple niet toe. Zo gauw wordt vastgesteld dat iemand aan de home-button heeft gerommeld, wordt de hele telefoon uitgezet. Eventuele bestanden zoals foto's zijn dan ook niet meer te benaderen.ProbleemApple heeft hier zelf geen ruchtbaarheid aan gegeven. Bezorgde gebruikers en reparatieshops trekken aan de bel. De situatie wordt helemaal beroerd als een iPhone 6 kapot gaat in een land waar Apple niet aanwezig is, dan moet er wel een beroep worden gedaan op een plaatselijke reparateur. Bron: Automatiseringgids