De kwetsbaarheid van smartphones voor doorbuigen werd een issue na de lancering van de iPhone 6. De behuizing bleek met de blote handen onherstelbaar te verbuigen. De suggestie is dan natuurlijk dat het apparaat erg kwetsbaar zal zijn voor ongelukjes, met name wanneer het voor het gemak in de achterzak is gestopt. De buigbaarheid was overigens niet aan de iPhone voorbehouden, bleek al snel. Ook andere dunne smartphones bleken eraan te lijden.

De iPhone 6s beloofde sterker te zijn. Die claim werd natuurlijk door diverse testers beproefd. En inderdaad. De iPhone 6s is een stuk beter bestand tegen druk dan zijn voorganger. uBreakFix, bijvoorbeeld, herhaalde een test die het vorig jaar uitvoerde bij de iPhone 6. Bij een druk van 100 Engelse ponden (een dikke 45 kilo) boog die 3,25 millimeter door. Na verwijderen van de druk bleef daar iets minder dan een millimeter van over. De iPhone 6s boog slechts 2,5 millimeter door, met geen meetbare gevolgen van het aanbrengen van de druk.

Maar onbuigzaam, dat is de iPhone 6s niet. ZDnet heeft een aantal video's verzameld om dat te bewijzen. De achterzak blijft dus toch een af te raden plek voor het opbergen van je iPhone. Al blijft de vraag of de telefoons bij dagelijks gebruik dezelfde schade op zouden lopen en of andere telefoons bij dezelfde tests ook niet zouden bezwijken.

Bron: Automatiseringgids

De kwetsbaarheid van smartphones voor doorbuigen werd een issue na de lancering van de iPhone 6. De behuizing bleek met de blote handen onherstelbaar te verbuigen. De suggestie is dan natuurlijk dat het apparaat erg kwetsbaar zal zijn voor ongelukjes, met name wanneer het voor het gemak in de achterzak is gestopt. De buigbaarheid was overigens niet aan de iPhone voorbehouden, bleek al snel. Ook andere dunne smartphones bleken eraan te lijden.De iPhone 6s beloofde sterker te zijn. Die claim werd natuurlijk door diverse testers beproefd. En inderdaad. De iPhone 6s is een stuk beter bestand tegen druk dan zijn voorganger. uBreakFix, bijvoorbeeld, herhaalde een test die het vorig jaar uitvoerde bij de iPhone 6. Bij een druk van 100 Engelse ponden (een dikke 45 kilo) boog die 3,25 millimeter door. Na verwijderen van de druk bleef daar iets minder dan een millimeter van over. De iPhone 6s boog slechts 2,5 millimeter door, met geen meetbare gevolgen van het aanbrengen van de druk.Maar onbuigzaam, dat is de iPhone 6s niet. ZDnet heeft een aantal video's verzameld om dat te bewijzen. De achterzak blijft dus toch een af te raden plek voor het opbergen van je iPhone. Al blijft de vraag of de telefoons bij dagelijks gebruik dezelfde schade op zouden lopen en of andere telefoons bij dezelfde tests ook niet zouden bezwijken. Bron: Automatiseringgids