Podcaster Stephen Hackett merkte het probleem als eerst op, op Twitter. Vervolgens reageerden meerdere mensen dat ze het geluid ook hoorden bij zwaar gebruik.

De oorzaak van het probleem is nog niet duidelijk, omdat Apple nog niet gereageerd heeft op het probleem, maar het kan aan verschillende dingen liggen. Mogelijk zorgt een onderdeel in de iPhone voor een storing met de speaker, die hierdoor een geluid afspeelt.

Ook zou het kunnen liggen aan iets dat 'coil noise' heet - het soort geluid dat een elektronisch onderdeel ongewenst kan maken, zeker wanneer het niet goed bevochtigd is. Dit geluid zou bij iedere moderne smartphone voor kunnen komen, maar bij de iPhone hoor je het luider in een stille ruimte. The Verge deed een test met de Samsung Galaxy S7 Edge en hoorde in een stille ruimte een soortgelijk geluid in een stille ruimte - al was dit minder hard.

Dat het geluid beter te horen is in de iPhone 7 kan er aan liggen dat de A10-processor krachtiger is.

Een echte oplossing voor het probleem is er nog niet, maar wanneer het bij u voordoet is het mogelijk om het toestel om te ruilen bij Apple.

Podcaster Stephen Hackett merkte het probleem als eerst op, op Twitter. Vervolgens reageerden meerdere mensen dat ze het geluid ook hoorden bij zwaar gebruik.De oorzaak van het probleem is nog niet duidelijk, omdat Apple nog niet gereageerd heeft op het probleem, maar het kan aan verschillende dingen liggen. Mogelijk zorgt een onderdeel in de iPhone voor een storing met de speaker, die hierdoor een geluid afspeelt. Ook zou het kunnen liggen aan iets dat 'coil noise' heet - het soort geluid dat een elektronisch onderdeel ongewenst kan maken, zeker wanneer het niet goed bevochtigd is. Dit geluid zou bij iedere moderne smartphone voor kunnen komen, maar bij de iPhone hoor je het luider in een stille ruimte. The Verge deed een test met de Samsung Galaxy S7 Edge en hoorde in een stille ruimte een soortgelijk geluid in een stille ruimte - al was dit minder hard.Dat het geluid beter te horen is in de iPhone 7 kan er aan liggen dat de A10-processor krachtiger is.Een echte oplossing voor het probleem is er nog niet, maar wanneer het bij u voordoet is het mogelijk om het toestel om te ruilen bij Apple.