Ceo Steve Jobs meldt dat Apple volgend jaar een 'software development kit' ter beschikking zal stellen voor de iPhone. In Frankrijk komen bovendien simlockvrije iPhones op de markt.

Apple ziet het belang van applicaties van andere leveranciers voor de iPhone en de iPod Touch. Daarom kiest het bedrijf vanaf volgend jaar (februari 2008) voor een halfopen benadering, naar analogie met de Nokia-telefoons. Apple geeft een software development kit vrij, zodat ontwikkelaars naadloos te integreren applicaties kunnen bouwen voor Apple's mobiele kleppers.

De veelbesproken simlock bij de iPhone - die kopers aan één operator (vb. AT&T in de VS) bindt - verdwijnt niet. Hoewel... In Frankrijk wordt Orange dan wel de exclusieve partner van de Apple iPhone, maar door de Franse wetgeving kan de overeenkomst veel minder rigide worden doorgevoerd. Na 6 maanden mag de simlock dan verwijderd worden. Bovendien gaat Orange ook simlockvrije iPhones verkopen. Die zouden dan wel een heel pak duurder worden, al is nog niet duidelijk hoeveel.

In ons land is een simlock verboden wegens de wetgeving rond koppelverkoop. De kans is daarom groot dat hier ook het Franse voorbeeld zal gehanteerd worden.

Ceo Steve Jobs meldt dat Apple volgend jaar een 'software development kit' ter beschikking zal stellen voor de iPhone. In Frankrijk komen bovendien simlockvrije iPhones op de markt. Apple ziet het belang van applicaties van andere leveranciers voor de iPhone en de iPod Touch. Daarom kiest het bedrijf vanaf volgend jaar (februari 2008) voor een halfopen benadering, naar analogie met de Nokia-telefoons. Apple geeft een software development kit vrij, zodat ontwikkelaars naadloos te integreren applicaties kunnen bouwen voor Apple's mobiele kleppers. De veelbesproken simlock bij de iPhone - die kopers aan één operator (vb. AT&T in de VS) bindt - verdwijnt niet. Hoewel... In Frankrijk wordt Orange dan wel de exclusieve partner van de Apple iPhone, maar door de Franse wetgeving kan de overeenkomst veel minder rigide worden doorgevoerd. Na 6 maanden mag de simlock dan verwijderd worden. Bovendien gaat Orange ook simlockvrije iPhones verkopen. Die zouden dan wel een heel pak duurder worden, al is nog niet duidelijk hoeveel. In ons land is een simlock verboden wegens de wetgeving rond koppelverkoop. De kans is daarom groot dat hier ook het Franse voorbeeld zal gehanteerd worden.