Vrouwen met een iPhone kunnen nu een toepassing downloaden die uitrekent wanneer ze (niet) vruchtbaar zijn.

iCycleBeads, kostprijs in ons land: 2,39 euro, laat dus toe zwangerschappen te plannen, zo bericht het medische vakblad de Specialisten.

iCycleBeads is ontwikkeld door wetenschappers van het Georgetown University's Institute for Reproductive Health (IRH) in Washington. Volgens de ontwerpers is het de eerste eenvoudige software die nauwkeurig vruchtbare periodes berekent. Het volstaat in het programma de startdatum van de menstruatieperiode in te geven. Andere data in verband met de menstruatiecycli, bijvoorbeeld bijgehouden in een dagboek, kunnen eveneens worden ingevoerd.

Met een druk op de knop geeft het programma aan waar de vrouw zich bevindt in haar maandelijkse cyclus. Uiteraard geeft de toepassing ook mee wanneer de vrouw het meest vruchtbaar is en een 'piep' laat dat zelfs weten wanneer er niet om gevraagd wordt. Indien de vrouw vergeet de startdatum van de laatste menstruatieperiode in te tikken dan geeft ICycleBeads een signaal.

Het programma is gebaseerd op fysiologische data over vrouwelijke vruchtbaarheid afkomstig uit duizenden wetenschappelijke studies. Daaruit distilleerde men een nauwkeurige formule. De ontwerpers hopen dat het programmaatje vrouwen helpt om het moment van de conceptie te plannen maar willen zo ook ongewenste zwangerschappen voorkomen. In de Verenigde Staten worden jaarlijks meer dan drie miljoen vrouwen ongewenst zwanger?

De iPhone-app iCycleBeads is ook in België verkrijgbaar en kost eenmalig 2,39 euro.

Vrouwen met een iPhone kunnen nu een toepassing downloaden die uitrekent wanneer ze (niet) vruchtbaar zijn. iCycleBeads, kostprijs in ons land: 2,39 euro, laat dus toe zwangerschappen te plannen, zo bericht het medische vakblad de Specialisten. iCycleBeads is ontwikkeld door wetenschappers van het Georgetown University's Institute for Reproductive Health (IRH) in Washington. Volgens de ontwerpers is het de eerste eenvoudige software die nauwkeurig vruchtbare periodes berekent. Het volstaat in het programma de startdatum van de menstruatieperiode in te geven. Andere data in verband met de menstruatiecycli, bijvoorbeeld bijgehouden in een dagboek, kunnen eveneens worden ingevoerd. Met een druk op de knop geeft het programma aan waar de vrouw zich bevindt in haar maandelijkse cyclus. Uiteraard geeft de toepassing ook mee wanneer de vrouw het meest vruchtbaar is en een 'piep' laat dat zelfs weten wanneer er niet om gevraagd wordt. Indien de vrouw vergeet de startdatum van de laatste menstruatieperiode in te tikken dan geeft ICycleBeads een signaal. Het programma is gebaseerd op fysiologische data over vrouwelijke vruchtbaarheid afkomstig uit duizenden wetenschappelijke studies. Daaruit distilleerde men een nauwkeurige formule. De ontwerpers hopen dat het programmaatje vrouwen helpt om het moment van de conceptie te plannen maar willen zo ook ongewenste zwangerschappen voorkomen. In de Verenigde Staten worden jaarlijks meer dan drie miljoen vrouwen ongewenst zwanger? De iPhone-app iCycleBeads is ook in België verkrijgbaar en kost eenmalig 2,39 euro.