In december schreven we al dat Hotz bezig was met de bouw van een zelfrijdende auto. Hij beweerde toen Tesla te kunnen verslaan met de automatische piloot die hij in zijn Honda gebouwd had.

Nu krijgt hij 3,1 miljoen dollar en het vertrouwen van een belangrijke investeerder: Andreesen Horowitz. Hiermee kan hij zijn werkplaats (zijn garage) uitbreiden en meer mensen aannemen voor zijn project. Investeerder Chris Dixon van Andreesen Horowitz liet in een blog op Medium weten zeer enthousiast te zijn over het project van Hotz. 'Ik heb zijn auto getest, samen met wat vrienden met een expertise in kunstmatige intelligentie, en ik dook in het zelflerend systeem dat hij heeft gebouwd.' 'Ik ben ervan overtuigd dat George's systeem een schoolvoorbeeld is van het 'WhatsApp effect' dat nu bij kunstmatige intelligentie gebeurt.'

Whatsapp kon met een zeer klein team de SMS-wereld op zijn kop zetten. Dixon ziet Hotz dit doen in de wereld van de zelfrijdende auto. Want Hotz wil met zijn bedrijf Comma.ai pakketten van 1.000 dollar verkopen die normale auto's ombouwen tot zelfrijdende systemen. Hiervoor moet een wagen wel automatische remmen en elektronische stuurbekrachtiging hebben.

Ook mogen autofabrikanten die zelfrijdende auto's maken de software van Hotz hiervoor gebruiken. Aangezien het systeem dat hij bedacht heeft zelflerend is, heeft hij er baat bij dat het in zoveel mogelijk wagens gebruikt wordt.

In december schreven we al dat Hotz bezig was met de bouw van een zelfrijdende auto. Hij beweerde toen Tesla te kunnen verslaan met de automatische piloot die hij in zijn Honda gebouwd had.Nu krijgt hij 3,1 miljoen dollar en het vertrouwen van een belangrijke investeerder: Andreesen Horowitz. Hiermee kan hij zijn werkplaats (zijn garage) uitbreiden en meer mensen aannemen voor zijn project. Investeerder Chris Dixon van Andreesen Horowitz liet in een blog op Medium weten zeer enthousiast te zijn over het project van Hotz. 'Ik heb zijn auto getest, samen met wat vrienden met een expertise in kunstmatige intelligentie, en ik dook in het zelflerend systeem dat hij heeft gebouwd.' 'Ik ben ervan overtuigd dat George's systeem een schoolvoorbeeld is van het 'WhatsApp effect' dat nu bij kunstmatige intelligentie gebeurt.' Whatsapp kon met een zeer klein team de SMS-wereld op zijn kop zetten. Dixon ziet Hotz dit doen in de wereld van de zelfrijdende auto. Want Hotz wil met zijn bedrijf Comma.ai pakketten van 1.000 dollar verkopen die normale auto's ombouwen tot zelfrijdende systemen. Hiervoor moet een wagen wel automatische remmen en elektronische stuurbekrachtiging hebben. Ook mogen autofabrikanten die zelfrijdende auto's maken de software van Hotz hiervoor gebruiken. Aangezien het systeem dat hij bedacht heeft zelflerend is, heeft hij er baat bij dat het in zoveel mogelijk wagens gebruikt wordt.