Een nieuw patent van Apple wijst op een systeem dat je locatie bepaalt en vervolgens draadloos kan communiceren met de apparatuur die je op deze plek nodig hebt.

Ziet de gps-functie van je iPhone dat je thuiskomt, dan wordt je garagepoort automatisch geopend. Wandel je in de richting van de badkamer, dan wordt de verlichting van deze ruimte ingeschakeld. Hiervoor hoef je niet eens het scherm van je telefoon aan te raken. Het patent beschrijft immers een "voorspellend element". Je toestel weet dus welke dingen je waar in het huis gebruikt.

De apparatuur waar je iPhone draadloos mee kan communiceren betreft "verlichting en verwarming, beveiligingssystemen, garagepoorten, muziekapparatuur of keukenartikelen".

Of dit betekent dat je allerlei nieuwe, slimme huishoudapparatuur moet aanschaffen die over WiFi beschikt? Nee, alles wat verbinding kan maken met ethernet of een USB-apparaat kan op deze manier bediend worden.

Eerder beweerde een analist al dat de te verschijnen smartwatch van Apple zal fungeren als een soort afstandsbediening voor huishoudelijke apparatuur.

Een nieuw patent van Apple wijst op een systeem dat je locatie bepaalt en vervolgens draadloos kan communiceren met de apparatuur die je op deze plek nodig hebt. Ziet de gps-functie van je iPhone dat je thuiskomt, dan wordt je garagepoort automatisch geopend. Wandel je in de richting van de badkamer, dan wordt de verlichting van deze ruimte ingeschakeld. Hiervoor hoef je niet eens het scherm van je telefoon aan te raken. Het patent beschrijft immers een "voorspellend element". Je toestel weet dus welke dingen je waar in het huis gebruikt. De apparatuur waar je iPhone draadloos mee kan communiceren betreft "verlichting en verwarming, beveiligingssystemen, garagepoorten, muziekapparatuur of keukenartikelen". Of dit betekent dat je allerlei nieuwe, slimme huishoudapparatuur moet aanschaffen die over WiFi beschikt? Nee, alles wat verbinding kan maken met ethernet of een USB-apparaat kan op deze manier bediend worden. Eerder beweerde een analist al dat de te verschijnen smartwatch van Apple zal fungeren als een soort afstandsbediening voor huishoudelijke apparatuur.