De verkoop van de populaire iPhone van Apple kende in China een zwakke start. Analisten verwijzen naar de relatief hoge prijs van het toestel.

De verkoop van de iPhone over de eerste vier dagen kwam uit op amper 5.000 stuks. China is nochtans de grootste gsm-markt ter wereld. In de VS en in Europa gingen er bij de lancering van de 3G-versie van de iPhone de eerste dagen al een miljoen exemplaren over de toonbank.

Apple verdeelt het toestel via de Chinese provider China Unicom. Het bedrijf rekende op een half miljoen gebruikers. De iPhone kost in China omgerekend zo'n 1.000 dollar. Analisten verwachten dat de prijs eerst zal moeten dalen, waarna China binnen enkele jaren toch de belangrijkste markt zal worden voor Apple.

Bron: Belga

De verkoop van de populaire iPhone van Apple kende in China een zwakke start. Analisten verwijzen naar de relatief hoge prijs van het toestel. De verkoop van de iPhone over de eerste vier dagen kwam uit op amper 5.000 stuks. China is nochtans de grootste gsm-markt ter wereld. In de VS en in Europa gingen er bij de lancering van de 3G-versie van de iPhone de eerste dagen al een miljoen exemplaren over de toonbank. Apple verdeelt het toestel via de Chinese provider China Unicom. Het bedrijf rekende op een half miljoen gebruikers. De iPhone kost in China omgerekend zo'n 1.000 dollar. Analisten verwachten dat de prijs eerst zal moeten dalen, waarna China binnen enkele jaren toch de belangrijkste markt zal worden voor Apple. Bron: Belga