Word Lens is een app waarmee je de camera in een iPhone omtovert in een real time woordenboek dat vreemde woorden meteen vertaalt als je ze voor de lens haalt.

Stel je voor dat je aan een Spaanse Costa onverhoeds een naaktstrand opwandelt omdat je de taal niet voldoende machtig bent om te begrijpen dat "Ropas opcional en esta playa", zoals een bord aangeeft, betekent dat "Kleren een optie (zijn) op dit strand". Met de Word Lens app van Quest Visual was het je niet overkomen.
De app is namelijk in staat om woorden waar je de lens van een iPhone-camera op richt in real time te herkennen en te vertalen. In sciencefictionseries, zoals Star Trek of Doctor Who, is een dergelijke instantvertaalhulp al de gewoonste zaak in het universum, en nu wordt het ook voor gewone aardse stervelingen toegankelijk. Al is de vertaalapp voorlopig alleen nog maar in staat woorden van het Engels naar het Spaans en vice versa te vertalen. Je kan de app gratis downloaden en uitproberen via de iTunes Appstore.

Word Lens is een app waarmee je de camera in een iPhone omtovert in een real time woordenboek dat vreemde woorden meteen vertaalt als je ze voor de lens haalt. Stel je voor dat je aan een Spaanse Costa onverhoeds een naaktstrand opwandelt omdat je de taal niet voldoende machtig bent om te begrijpen dat "Ropas opcional en esta playa", zoals een bord aangeeft, betekent dat "Kleren een optie (zijn) op dit strand". Met de Word Lens app van Quest Visual was het je niet overkomen. De app is namelijk in staat om woorden waar je de lens van een iPhone-camera op richt in real time te herkennen en te vertalen. In sciencefictionseries, zoals Star Trek of Doctor Who, is een dergelijke instantvertaalhulp al de gewoonste zaak in het universum, en nu wordt het ook voor gewone aardse stervelingen toegankelijk. Al is de vertaalapp voorlopig alleen nog maar in staat woorden van het Engels naar het Spaans en vice versa te vertalen. Je kan de app gratis downloaden en uitproberen via de iTunes Appstore.