Het Limburgse beursgenoteerde automatiseringsbedrijf IPTE heeft vandaag ingenieursbureau TAF3 uit het Estse Tallinn overgenomen. IPTE betaalt 600.000 euro voor alle aandelen.

De acquisitie versterkt de kleinste en minst rendabele poot van IPTE, de constructie van productie- en testlijnen. "In het noorden zitten heel grote klanten, zoals Nokia. Maar die vragen wel dat je ontwikkelingscapaciteit dichtbij hen hebt. Bij TAF3 zitten heel wat mensen die in hun vroegere carrière onrechtstreeks voor Nokia gewerkt hebben. Dankzij de overname kunnen wij nu stellen: wij hebben hier kennis om u te helpen," zegt financieel directeur Hugo Ciroux van IPTE.

Gedelegeerd bestuurder Luc Switten was vandaag in Tallinn om de contracten te tekenen. TAF3 heeft een 30-tal ingenieurs in dienst, gespecialiseerd in mechanica, elektriciteit of softwareontwikkeling. De overname voor 600.000 euro lijkt daarmee een koopje. Maar Hugo Ciroux waarschuwt dat TAF3 pas anderhalf jaar geleden is opgericht en dat de werknemers van andere bedrijven zijn aangetrokken. TAF3 is een starter, met andere woorden.

In een persmededeling zegt algemeen directeur Aivar Elbrecht van TAF3 dat de acquisitie "zowel voor IPTE als voor TAF3 een grote toegevoegde waarde kan betekenen".

"Onze technische mogelijkheden waren beperkt door een gebrek aan internationale aanwezigheid. Door de overname door IPTE worden we een onderdeel van een grote speler binnen de automatiseringssector, met een sterke aanwezigheid binnen heel Europa, Azië en de VS."

In 2007 betekende fabrieksautomatisering 23,6% van de 255 miljoen euro omzet en 4,4% van de bedrijfswinst van IPTE. "Wij hopen de rentabiliteit van die activiteit aanzienlijk te verbeteren," zegt Hugo Ciroux.

IPTE, ongeveer 2500 werknemers, publiceert op 13 augustus zijn halfjaarresultaten. In de jongste twee maanden en vooral sinds de winstwaarschuwing van 1 juli is het aandeel van zowat 10 euro naar 4,6 euro teruggevallen

Het Limburgse beursgenoteerde automatiseringsbedrijf IPTE heeft vandaag ingenieursbureau TAF3 uit het Estse Tallinn overgenomen. IPTE betaalt 600.000 euro voor alle aandelen. De acquisitie versterkt de kleinste en minst rendabele poot van IPTE, de constructie van productie- en testlijnen. "In het noorden zitten heel grote klanten, zoals Nokia. Maar die vragen wel dat je ontwikkelingscapaciteit dichtbij hen hebt. Bij TAF3 zitten heel wat mensen die in hun vroegere carrière onrechtstreeks voor Nokia gewerkt hebben. Dankzij de overname kunnen wij nu stellen: wij hebben hier kennis om u te helpen," zegt financieel directeur Hugo Ciroux van IPTE. Gedelegeerd bestuurder Luc Switten was vandaag in Tallinn om de contracten te tekenen. TAF3 heeft een 30-tal ingenieurs in dienst, gespecialiseerd in mechanica, elektriciteit of softwareontwikkeling. De overname voor 600.000 euro lijkt daarmee een koopje. Maar Hugo Ciroux waarschuwt dat TAF3 pas anderhalf jaar geleden is opgericht en dat de werknemers van andere bedrijven zijn aangetrokken. TAF3 is een starter, met andere woorden. In een persmededeling zegt algemeen directeur Aivar Elbrecht van TAF3 dat de acquisitie "zowel voor IPTE als voor TAF3 een grote toegevoegde waarde kan betekenen". "Onze technische mogelijkheden waren beperkt door een gebrek aan internationale aanwezigheid. Door de overname door IPTE worden we een onderdeel van een grote speler binnen de automatiseringssector, met een sterke aanwezigheid binnen heel Europa, Azië en de VS." In 2007 betekende fabrieksautomatisering 23,6% van de 255 miljoen euro omzet en 4,4% van de bedrijfswinst van IPTE. "Wij hopen de rentabiliteit van die activiteit aanzienlijk te verbeteren," zegt Hugo Ciroux. IPTE, ongeveer 2500 werknemers, publiceert op 13 augustus zijn halfjaarresultaten. In de jongste twee maanden en vooral sinds de winstwaarschuwing van 1 juli is het aandeel van zowat 10 euro naar 4,6 euro teruggevallen