Het Limburgse technologiebedrijf IPTE verkoopt zijn automatiseringsdivisie. De Nederlandse Oprichter Huub Baren legt twee miljoen euro op tafel voor de verlieslatende afdeling. De beursgenoteerde moederonderneming doopt zich om tot Connect Group.

Eens de afstoting rond is, wordt IPTE ruim 30 procent kleiner, en plooit het bedrijf zich terug tot onderaannemer gespecialiseerd in kabels en elektronica. De naam IPTE gaat mee naar Nederland. Huub Baren moet wel een deel van zijn IPTE-aandelen in pand geven tot de verkoopprijs is betaald.

Voorzitter Erik Dejonghe van IPTE zegt in de krant De Tijd dat de verkoop van de automatiseringsdivisie een goede zaak is voor het bedrijf. "Je mag niet vergeten dat er dit jaar 8 miljoen euro verlies wordt geleden. En als Huub Baren de activiteit binnen de twee jaar zou doorverkopen, krijgt het moederbedrijf een deel van de meerwaarde."

Na de problemen bij Option en het met schulden overladen meettechnologiebedrijf Metris, is IPTE de zoveelste Belgische it-parel die niet meer weet van welk hout pijlen te maken. Nog in De Tijd haalt een analist twee oorzaken aan: de zware concurrentie en de precaire financiële situatie van die bedrijven.

"IPTE heeft geen unieke technologie. Alles wat het doet, valt gemakkelijk te kopiëren. En Option zag zich omringd door Chinese concurrentie in een markt van gestandaardiseerde hardware, omdat het de boot van de USB-sticks had gemist."

Het Limburgse technologiebedrijf IPTE verkoopt zijn automatiseringsdivisie. De Nederlandse Oprichter Huub Baren legt twee miljoen euro op tafel voor de verlieslatende afdeling. De beursgenoteerde moederonderneming doopt zich om tot Connect Group. Eens de afstoting rond is, wordt IPTE ruim 30 procent kleiner, en plooit het bedrijf zich terug tot onderaannemer gespecialiseerd in kabels en elektronica. De naam IPTE gaat mee naar Nederland. Huub Baren moet wel een deel van zijn IPTE-aandelen in pand geven tot de verkoopprijs is betaald. Voorzitter Erik Dejonghe van IPTE zegt in de krant De Tijd dat de verkoop van de automatiseringsdivisie een goede zaak is voor het bedrijf. "Je mag niet vergeten dat er dit jaar 8 miljoen euro verlies wordt geleden. En als Huub Baren de activiteit binnen de twee jaar zou doorverkopen, krijgt het moederbedrijf een deel van de meerwaarde." Na de problemen bij Option en het met schulden overladen meettechnologiebedrijf Metris, is IPTE de zoveelste Belgische it-parel die niet meer weet van welk hout pijlen te maken. Nog in De Tijd haalt een analist twee oorzaken aan: de zware concurrentie en de precaire financiële situatie van die bedrijven. "IPTE heeft geen unieke technologie. Alles wat het doet, valt gemakkelijk te kopiëren. En Option zag zich omringd door Chinese concurrentie in een markt van gestandaardiseerde hardware, omdat het de boot van de USB-sticks had gemist."