Facebook is volgens de Iraanse internetautoriteiten "het gevaarlijkste en walgelijkste spionagemiddel van de Verenigde Staten in islamitische landen", zo meldt een woordvoerder aan nieuwssite YJC.

Bovendien is de socialenetwerksite volgens hen de oorzaak van een derde van de echtscheidingen in Iran.

Facebook en meer dan vijf miljoen andere websites worden door de Iraanse autoriteiten geblokkeerd wegens "immoreel", maar de Iraniërs gebruiken onder meer proxysoftware om de censuur om de tuin te leiden.

Volgens officiële bronnen zijn er in Iran 17 miljoen Facebookgebruikers op een bevolking van 70 miljoen. (Belga/MI)

Facebook is volgens de Iraanse internetautoriteiten "het gevaarlijkste en walgelijkste spionagemiddel van de Verenigde Staten in islamitische landen", zo meldt een woordvoerder aan nieuwssite YJC.Bovendien is de socialenetwerksite volgens hen de oorzaak van een derde van de echtscheidingen in Iran. Facebook en meer dan vijf miljoen andere websites worden door de Iraanse autoriteiten geblokkeerd wegens "immoreel", maar de Iraniërs gebruiken onder meer proxysoftware om de censuur om de tuin te leiden. Volgens officiële bronnen zijn er in Iran 17 miljoen Facebookgebruikers op een bevolking van 70 miljoen. (Belga/MI)