Iran controleerde zijn centrales op cyberaanvallen na recente branden in de petrochemische installaties van de Bu Ali Sina raffinaderij en zo werd de malware. De schadelijke bestanden zijn intussen verwijderd. Maar Iran zelf benadrukt volgens Reuters, dat zich baseert op het Iraanse persagenschap IRNA, dat de malware niets te maken heeft met brand.

Veel details over de malware zijn er niet bekend. Maar het verhaal is opmerkelijk omdat het voor Iran niet de eerste keer is. Iraanse kerncentrales werden in 2009 en 2010 al eens gesaboteerd door de Stuxnet-malware van de VS en Israël. Daardoor gingen centrifuges verkeerd draaien wat de verrijking van uranium deed mislukken.

Iran controleerde zijn centrales op cyberaanvallen na recente branden in de petrochemische installaties van de Bu Ali Sina raffinaderij en zo werd de malware. De schadelijke bestanden zijn intussen verwijderd. Maar Iran zelf benadrukt volgens Reuters, dat zich baseert op het Iraanse persagenschap IRNA, dat de malware niets te maken heeft met brand.Veel details over de malware zijn er niet bekend. Maar het verhaal is opmerkelijk omdat het voor Iran niet de eerste keer is. Iraanse kerncentrales werden in 2009 en 2010 al eens gesaboteerd door de Stuxnet-malware van de VS en Israël. Daardoor gingen centrifuges verkeerd draaien wat de verrijking van uranium deed mislukken.