De Revolutionaire Wachters in Iran hebben exploitanten van antiregeringsgezinde websites voor strafvervolgingen gewaarschuwd.

De Wachters, die achter president Mahmud Ahmadinejad staan, verklaarden dat "informatie, die tot spanningen kunnen leiden" van het internet moet verdwijnen. Anders dreigen gerechtelijke stappen.

Mousavi's aanhangers hebben de berichtenwebsite Twitter en het sociale netwerk Facebook op het internet als forum gebruikt om de steun voor hun kandidaat te vragen en demonstraties te organiseren. De sites zijn ondertussen weliswaar gefilterd en de toegang vertraagd, maar kan nog steeds gebruikt worden.

De Amerikaanse regering had volgens een krantenbericht Twitter wegens zijn rol bij de protesten in Iran gevraagd geplande onderhoudswerken uit te stellen. "We hebben hen duidelijk gemaakt dat ze een belangrijke rol als communicatiemiddel spelen", zei een topambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken volgens de online uitgave van The Washington Times. Officieel wilde Buitenlandse Zaken in Washington enkel bevestigen, dat het "het hele weekeinde" met Twitter in verbinding heeft gestaan, maar niet om welke reden.

Twitter meldde maandag op zijn mededelingenpagina dat de dienst het onderhoud naar woensdag heeft verschoven. "Twitter speelt momenteel een belangrijke communicatierol in Iran", luidde het daar. Het Iraanse ministerie van Cultuur had buitenlandse correspondenten dinsdag verboden over de niet toegelaten demonstraties te berichten.

Bron: Belga

De Revolutionaire Wachters in Iran hebben exploitanten van antiregeringsgezinde websites voor strafvervolgingen gewaarschuwd. De Wachters, die achter president Mahmud Ahmadinejad staan, verklaarden dat "informatie, die tot spanningen kunnen leiden" van het internet moet verdwijnen. Anders dreigen gerechtelijke stappen. Mousavi's aanhangers hebben de berichtenwebsite Twitter en het sociale netwerk Facebook op het internet als forum gebruikt om de steun voor hun kandidaat te vragen en demonstraties te organiseren. De sites zijn ondertussen weliswaar gefilterd en de toegang vertraagd, maar kan nog steeds gebruikt worden. De Amerikaanse regering had volgens een krantenbericht Twitter wegens zijn rol bij de protesten in Iran gevraagd geplande onderhoudswerken uit te stellen. "We hebben hen duidelijk gemaakt dat ze een belangrijke rol als communicatiemiddel spelen", zei een topambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken volgens de online uitgave van The Washington Times. Officieel wilde Buitenlandse Zaken in Washington enkel bevestigen, dat het "het hele weekeinde" met Twitter in verbinding heeft gestaan, maar niet om welke reden. Twitter meldde maandag op zijn mededelingenpagina dat de dienst het onderhoud naar woensdag heeft verschoven. "Twitter speelt momenteel een belangrijke communicatierol in Iran", luidde het daar. Het Iraanse ministerie van Cultuur had buitenlandse correspondenten dinsdag verboden over de niet toegelaten demonstraties te berichten. Bron: Belga