De ict-dienstenpoot van het Waalse technologiebedrijf Iris heeft een contract van zo'n 1,4 miljoen euro gewonnen bij de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV).

Iris ICT - het vroegere, door Iris overgenomen, Jeeves uit Vilvoorde - heeft een mainframecontract gewonnen bij de RJV. Dat is een federale openbare instelling van sociale zekerheid die de jaarlijkse vakantie van de arbeiders beheert en controleert. De RJV was op zoek naar een nieuwe mainframe die de bestaande IBM z890/120 (voor deze migratie trouwens al geüpgraded naar 130) en het IBM ESS (opslagsysteem) moest vervangen.

Omdat de te leveren mainframe 100 procent compatibel moest zijn met de bestaande (zodat alle bestaande toepassingen en scripts bij de RJV niet moeten herschrijven worden), was de enige optie opnieuw een IBM-toestel aankopen. De RJV wilde een IBM z10 BC I01 (met een downgrade van de CPU tot model F01 aan 59 mips) en een nieuwe opslageenheid IBM DS8100.

IBM-specialist Iris ICT was de enige kandidaat voor de opdracht. Ze is goed voor 1,384 miljoen euro over 4 jaar. Iris ICT staat in voor het leveren, installeren, migreren en onderhouden van de mainframe, het opslagsysteem en de nodige softwarelicenties.

De ict-dienstenpoot van het Waalse technologiebedrijf Iris heeft een contract van zo'n 1,4 miljoen euro gewonnen bij de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV). Iris ICT - het vroegere, door Iris overgenomen, Jeeves uit Vilvoorde - heeft een mainframecontract gewonnen bij de RJV. Dat is een federale openbare instelling van sociale zekerheid die de jaarlijkse vakantie van de arbeiders beheert en controleert. De RJV was op zoek naar een nieuwe mainframe die de bestaande IBM z890/120 (voor deze migratie trouwens al geüpgraded naar 130) en het IBM ESS (opslagsysteem) moest vervangen. Omdat de te leveren mainframe 100 procent compatibel moest zijn met de bestaande (zodat alle bestaande toepassingen en scripts bij de RJV niet moeten herschrijven worden), was de enige optie opnieuw een IBM-toestel aankopen. De RJV wilde een IBM z10 BC I01 (met een downgrade van de CPU tot model F01 aan 59 mips) en een nieuwe opslageenheid IBM DS8100. IBM-specialist Iris ICT was de enige kandidaat voor de opdracht. Ze is goed voor 1,384 miljoen euro over 4 jaar. Iris ICT staat in voor het leveren, installeren, migreren en onderhouden van de mainframe, het opslagsysteem en de nodige softwarelicenties.