Het Waals-Brabantse Iris neemt het vroegere Save-IT over, dat sinds 2007 in handen was van het Noorse Software Innovation.

Iris, gespecialiseerd in documentherkenning en -beheer, was al sinds midden 2008 aanwezig in Noorwegen. Het zette er toen een eigen filiaal op. Bedoeling was de lokale markt aan te pakken (advocatenkantoren, boekhoudbedrijfjes, ...) met de eigen ecm- (enterprise content management) en crm- (customer relationship management) producten en -diensten.

Iris stelt in een persbericht dat het op korte tijd leider is geworden in dat marktsegment en dat het nu breder wil gaan. Om dat proces te versnellen, gaat het lokale competenties overnemen. De overname van het vroegere Save-IT past binnen dat verhaal.

Save-IT is vandaag een ECM-afdeling (enterprise content management) van Software Innovation. Die laatste is een grote Noorse softwarebouwer die zich specialiseert in informatie- en documentbeheer. De afdeling draaide in 2009 een omzet van 1,7 miljoen euro met 12 mensen.

Iris koopt het intellectuele eigendom van de afdeling, de werknemerscontracten, de klanten (ongeveer 40) en de partnerovereenkomsten over. Het betaalt 850.000 euro voor de transactie.

Het Waals-Brabantse Iris neemt het vroegere Save-IT over, dat sinds 2007 in handen was van het Noorse Software Innovation. Iris, gespecialiseerd in documentherkenning en -beheer, was al sinds midden 2008 aanwezig in Noorwegen. Het zette er toen een eigen filiaal op. Bedoeling was de lokale markt aan te pakken (advocatenkantoren, boekhoudbedrijfjes, ...) met de eigen ecm- (enterprise content management) en crm- (customer relationship management) producten en -diensten. Iris stelt in een persbericht dat het op korte tijd leider is geworden in dat marktsegment en dat het nu breder wil gaan. Om dat proces te versnellen, gaat het lokale competenties overnemen. De overname van het vroegere Save-IT past binnen dat verhaal. Save-IT is vandaag een ECM-afdeling (enterprise content management) van Software Innovation. Die laatste is een grote Noorse softwarebouwer die zich specialiseert in informatie- en documentbeheer. De afdeling draaide in 2009 een omzet van 1,7 miljoen euro met 12 mensen. Iris koopt het intellectuele eigendom van de afdeling, de werknemerscontracten, de klanten (ongeveer 40) en de partnerovereenkomsten over. Het betaalt 850.000 euro voor de transactie.