Canon gaat de Belgische specialist in elektronisch documentbeheer IRIS volledig overnemen. Het Japanse elektronicaconcern biedt 44,50 euro per aandeel, goed voor een premie van 49,8 procent ten opzichte van de laatste koers. In 2009 verwierf Canon al een minderheidsbelang van 17 procent in het beursgenoteerde bedrijf, door het management en partners als Ackermans & van Haren voor een stuk uit te kopen. Overigens was het toen al duidelijk dat beide bedrijven uit waren op een langdurige samenwerking. De huidige demarche van Canon komt dus allerminst als een verrassing.

IRIS is gespecialiseerd in elektronisch documentenbeheer. Het bedrijf noteert sinds 1999 op de beurs van Brussel en boekte vorig jaar een omzet van 121,3 miljoen euro. Het telt meer dan 500 werknemers in verschillende landen, en heeft in België vestigingen in Louvain-la-Neuve, Vilvoorde en Brasschaat. Canon verwerkt de technologie van IRIS in zijn kopieertoestellen, scanners en printers.

De Japanners bieden nu 44,50 euro per aandeel, of de helft meer dan de koers van 29,70 euro waaraan de handel in het aandeel IRIS dinsdagochtend was stilgelegd. "Het bod heeft betrekking op alle 1.550.282 aandelen die nog niet in het bezit zijn van de bieder", aldus beursautoriteit FSMA.

Als Canon minstens 90 procent plus één aandeel in handen krijgt, en ook aan de andere voorwaarden is voldaan, zal Canon een uitkoopbod lanceren. IRIS zal dan van de beurs verdwijnen, net zoals dat eerder het geval was met andere Belgische parels zoals Metris, Icos Vision Systems, Ubizen en vele anderen.

"We zijn blij dat we deze mijlpaal voor de groep hebben bereikt en trots dat Canon onze onderneming wil integreren in de groep", stelt IRIS-topman en oprichter Pierre de Muelenaere in een persbericht. De raad van bestuur staat unaniem achter de overname.

Canon gaat de Belgische specialist in elektronisch documentbeheer IRIS volledig overnemen. Het Japanse elektronicaconcern biedt 44,50 euro per aandeel, goed voor een premie van 49,8 procent ten opzichte van de laatste koers. In 2009 verwierf Canon al een minderheidsbelang van 17 procent in het beursgenoteerde bedrijf, door het management en partners als Ackermans & van Haren voor een stuk uit te kopen. Overigens was het toen al duidelijk dat beide bedrijven uit waren op een langdurige samenwerking. De huidige demarche van Canon komt dus allerminst als een verrassing. IRIS is gespecialiseerd in elektronisch documentenbeheer. Het bedrijf noteert sinds 1999 op de beurs van Brussel en boekte vorig jaar een omzet van 121,3 miljoen euro. Het telt meer dan 500 werknemers in verschillende landen, en heeft in België vestigingen in Louvain-la-Neuve, Vilvoorde en Brasschaat. Canon verwerkt de technologie van IRIS in zijn kopieertoestellen, scanners en printers.De Japanners bieden nu 44,50 euro per aandeel, of de helft meer dan de koers van 29,70 euro waaraan de handel in het aandeel IRIS dinsdagochtend was stilgelegd. "Het bod heeft betrekking op alle 1.550.282 aandelen die nog niet in het bezit zijn van de bieder", aldus beursautoriteit FSMA.Als Canon minstens 90 procent plus één aandeel in handen krijgt, en ook aan de andere voorwaarden is voldaan, zal Canon een uitkoopbod lanceren. IRIS zal dan van de beurs verdwijnen, net zoals dat eerder het geval was met andere Belgische parels zoals Metris, Icos Vision Systems, Ubizen en vele anderen."We zijn blij dat we deze mijlpaal voor de groep hebben bereikt en trots dat Canon onze onderneming wil integreren in de groep", stelt IRIS-topman en oprichter Pierre de Muelenaere in een persbericht. De raad van bestuur staat unaniem achter de overname.