Het Belgische Iris, dat gespecialiseerd is in software voor karakterherkenning en documentbeheer, houdt woord en doet een overname. Het betaalt 2,6 miljoen euro voor het Nederlandse Morningstar Systems.

Iris betaalt 2,6 miljoen euro in contanten voor 100 procent van de aandelen van Morningstar. Dat is een Nederlandse specialist in contextbeheer en enterprise content managementoplossingen. Daarnaast zal Iris een variabele prijs betalen over een periode van drie jaar op basis van de resultaten van de prestaties van Morningstar tijdens de periode 2007-2009. Het bedrijf verwacht dat de totale prijs ongeveer 5 tot 7 keer de EBIT van Morningstar zal bedragen. Afhankelijk van de effectieve variabele prijs, zal Iris de speelruimte hebben om een maximumbedrag van 957.000 euro in Iris-aandelen te betalen in 2009 en 2010.

Morningstar blijkt een erg gezonde firma te zijn met 25 werknemers en met een omzet van 3 miljoen euro. De winst vergroot elk jaar en eind dit jaar verwacht Morningstar een 'tweecijferige' groei. Het bedrijf heeft grote namen in z'n klantenportfolio, zoals Shell, ABN Amro, Siemens en KPN.

Morningstar heeft kantoren in Meerssen en Amstelveen. Iris belandt zo voor het eerst 'fysiek' in Nederland. Tot op heden had het bedrijf kantoren in België (Louvain-la-Neuve en Vilvoorde), Luxemburg, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Het Belgische Iris, dat gespecialiseerd is in software voor karakterherkenning en documentbeheer, houdt woord en doet een overname. Het betaalt 2,6 miljoen euro voor het Nederlandse Morningstar Systems. Iris betaalt 2,6 miljoen euro in contanten voor 100 procent van de aandelen van Morningstar. Dat is een Nederlandse specialist in contextbeheer en enterprise content managementoplossingen. Daarnaast zal Iris een variabele prijs betalen over een periode van drie jaar op basis van de resultaten van de prestaties van Morningstar tijdens de periode 2007-2009. Het bedrijf verwacht dat de totale prijs ongeveer 5 tot 7 keer de EBIT van Morningstar zal bedragen. Afhankelijk van de effectieve variabele prijs, zal Iris de speelruimte hebben om een maximumbedrag van 957.000 euro in Iris-aandelen te betalen in 2009 en 2010. Morningstar blijkt een erg gezonde firma te zijn met 25 werknemers en met een omzet van 3 miljoen euro. De winst vergroot elk jaar en eind dit jaar verwacht Morningstar een 'tweecijferige' groei. Het bedrijf heeft grote namen in z'n klantenportfolio, zoals Shell, ABN Amro, Siemens en KPN. Morningstar heeft kantoren in Meerssen en Amstelveen. Iris belandt zo voor het eerst 'fysiek' in Nederland. Tot op heden had het bedrijf kantoren in België (Louvain-la-Neuve en Vilvoorde), Luxemburg, Frankrijk en de Verenigde Staten.