IrisPact, dat zich toelegde op beveiligde en versleutelde transacties op websites en mobiele platforms, heeft dus zijn eerste verjaardag niet gehaald. Op 17 april werden de boeken neergelegd. Er wordt nu gepraat met een curator.

"De technologie is er nog steeds en het businessmodel staat er nog," geeft Luc Buntinx aan. Mogelijk wordt het bedrijf via 'auction' verkocht. Luc Buntinx stond samen met Isabelle Maenhout en Bruno Segers (ex-Microsoft en ex-RealDolmen) aan de wieg van IrisPact. De technologie is gebaseerd op het patent van Luc Buntinx. Bruno Segers werd ceo en de ideale spreekbuis voor de start-up.

Bruno Segers investeerde fors in Irispact en probeerde bijkomende financiering in Vlaanderen rond te krijgen. Isabelle Maenhout verhuisde naar Los Angeles om investeerders aan te trekken. Dat lukte ook want eind vorig jaar was een intentieverklaring van 17,55 miljoen dollar (geen 20 miljoen zoals werd gezegd).

De eerste barsten in het plan van IrisPact doken echter begin maart op. Bruno Segers gaf aan dat er problemen waren met de patentoverdracht. Luc Buntinx weerlegt dat echter en geeft aan dat het patent nooit een issue was.

Een week later, medio maart, gooide Bruno Segers de handdoek in de ring en stapte op als ceo van IrisPact. Daardoor was het vertrouwen van potentiële investeerders helemaal verdwenen. Op 17 april ging Irispact dan in faling en werden de betalingen gestaakt. Luc Buntinx hoopt nu op een doorstart. "Ik geloof er nog steeds in," vertelt hij.

IrisPact, dat zich toelegde op beveiligde en versleutelde transacties op websites en mobiele platforms, heeft dus zijn eerste verjaardag niet gehaald. Op 17 april werden de boeken neergelegd. Er wordt nu gepraat met een curator. "De technologie is er nog steeds en het businessmodel staat er nog," geeft Luc Buntinx aan. Mogelijk wordt het bedrijf via 'auction' verkocht. Luc Buntinx stond samen met Isabelle Maenhout en Bruno Segers (ex-Microsoft en ex-RealDolmen) aan de wieg van IrisPact. De technologie is gebaseerd op het patent van Luc Buntinx. Bruno Segers werd ceo en de ideale spreekbuis voor de start-up. Bruno Segers investeerde fors in Irispact en probeerde bijkomende financiering in Vlaanderen rond te krijgen. Isabelle Maenhout verhuisde naar Los Angeles om investeerders aan te trekken. Dat lukte ook want eind vorig jaar was een intentieverklaring van 17,55 miljoen dollar (geen 20 miljoen zoals werd gezegd). De eerste barsten in het plan van IrisPact doken echter begin maart op. Bruno Segers gaf aan dat er problemen waren met de patentoverdracht. Luc Buntinx weerlegt dat echter en geeft aan dat het patent nooit een issue was. Een week later, medio maart, gooide Bruno Segers de handdoek in de ring en stapte op als ceo van IrisPact. Daardoor was het vertrouwen van potentiële investeerders helemaal verdwenen. Op 17 april ging Irispact dan in faling en werden de betalingen gestaakt. Luc Buntinx hoopt nu op een doorstart. "Ik geloof er nog steeds in," vertelt hij.