Flow is een draadloos Bluetooth-apparaatje dat eruit ziet als een ijshockeypuck en dat op verschillende manieren te gebruiken is. Het kan dienst doen als een computermuis, om te klikken of scrollen. Daarnaast kan je eraan draaien zoals aan een thermostaat en er via touchbediening mee swipen zoals bij een smartphone of tablet. Ten slotte laat het gadget zich ook besturen middels handgebaren.

Het apparaat is geschikt voor grafisch werk, maar je zou er ook andere apps als Spotify, YouTube of Soundcloud mee kunnen aansturen. 'Meer dan 30 populaire applicaties zijn er al mee te bedienen, en er komen wekelijks nieuwe bij', aldus Senic, dat Flow open source heeft gemaakt zodat ontwikkelaars er een eigen interface voor allerlei apparaten voor kunnen schrijven.

Er wordt met name ook gemikt op het internet der dingen. 'Alle geconnecteerde objecten in huis, zoals misschien zelfs de tafel of de muur, kunnen een input vormen', klinkt het bij CEO Tobias Eichenwald.

Flow is momenteel nog een prototype, maar het bedrag dat Senic via de crowdfundingsite Indiegogo wilde binnenhalen voor de ontwikkeling werd al ruimschoots overschreden. In juli 2015 wil het bedrijf de eerste volwaardige versies tot bij consumenten en bedrijven brengen.

Flow is een draadloos Bluetooth-apparaatje dat eruit ziet als een ijshockeypuck en dat op verschillende manieren te gebruiken is. Het kan dienst doen als een computermuis, om te klikken of scrollen. Daarnaast kan je eraan draaien zoals aan een thermostaat en er via touchbediening mee swipen zoals bij een smartphone of tablet. Ten slotte laat het gadget zich ook besturen middels handgebaren. Het apparaat is geschikt voor grafisch werk, maar je zou er ook andere apps als Spotify, YouTube of Soundcloud mee kunnen aansturen. 'Meer dan 30 populaire applicaties zijn er al mee te bedienen, en er komen wekelijks nieuwe bij', aldus Senic, dat Flow open source heeft gemaakt zodat ontwikkelaars er een eigen interface voor allerlei apparaten voor kunnen schrijven.Er wordt met name ook gemikt op het internet der dingen. 'Alle geconnecteerde objecten in huis, zoals misschien zelfs de tafel of de muur, kunnen een input vormen', klinkt het bij CEO Tobias Eichenwald.Flow is momenteel nog een prototype, maar het bedrag dat Senic via de crowdfundingsite Indiegogo wilde binnenhalen voor de ontwikkeling werd al ruimschoots overschreden. In juli 2015 wil het bedrijf de eerste volwaardige versies tot bij consumenten en bedrijven brengen.