Als u uw informaticasystemen en -processen nog niet aangepast hebt aan de toekomstige SEPA-reglementering ('Single Euro Payments Area), dan wordt het hoog tijd om daar werk van te maken. De deadline ligt vast op 1 februari 2014.

Waar de euro de bedoeling had om een eengemaakte Europese markt voor contant geld te creëren, beoogt de SEPA-reglementering één systeem voor girale betalingen in 32 Europese landen. Het gaat dan om overschrijvingen, automatische domiciliëringen en op termijn ook debetkaarten.

Vanaf 1 februari 2014 moeten alle ondernemingen en consumenten in de SEPA-zone zich houden aan de nieuwe regelgeving zoals het gebruik van IBAN-rekeningnummers in plaats van de 'oude' Belgische rekeningnummers. Ook domiciliëringen veranderen van vorm om meer harmonie over alle landen te creëren.

De nieuwe maatregelen houden in dat er in it-platformen en -processen van bedrijven toch wel wat aanpassingen nodig zijn. It-integrator Trasys stelt daarom een SEPA-oplossing voor (in een (niet-exclusief) partnership met Sentential, met Axa Belgium als eerste referentie) om de it-migratie te combineren met een innovatietraject. "Het gaat niet om een pure informaticaoplossing, maar eerder een transversale aanpak. Axa ziet het eerder als een zakelijk en organisatorisch project", legde business architect Frédéric Meskens onlangs uit tijdens een seminarie dat 6 van de 8 belangrijkste verzekeraars en 4 van de 5 grootbanken verzamelde.

Het bedrijf stelt een modulaire aanpak voor met diensten rond analyse, impact, sensibilisering, testing (met een in huis ontwikkeld tool) en uiteindelijke implementatie (build of buy & integrate met phasing-out van oude systemen).

Als u uw informaticasystemen en -processen nog niet aangepast hebt aan de toekomstige SEPA-reglementering ('Single Euro Payments Area), dan wordt het hoog tijd om daar werk van te maken. De deadline ligt vast op 1 februari 2014. Waar de euro de bedoeling had om een eengemaakte Europese markt voor contant geld te creëren, beoogt de SEPA-reglementering één systeem voor girale betalingen in 32 Europese landen. Het gaat dan om overschrijvingen, automatische domiciliëringen en op termijn ook debetkaarten. Vanaf 1 februari 2014 moeten alle ondernemingen en consumenten in de SEPA-zone zich houden aan de nieuwe regelgeving zoals het gebruik van IBAN-rekeningnummers in plaats van de 'oude' Belgische rekeningnummers. Ook domiciliëringen veranderen van vorm om meer harmonie over alle landen te creëren. De nieuwe maatregelen houden in dat er in it-platformen en -processen van bedrijven toch wel wat aanpassingen nodig zijn. It-integrator Trasys stelt daarom een SEPA-oplossing voor (in een (niet-exclusief) partnership met Sentential, met Axa Belgium als eerste referentie) om de it-migratie te combineren met een innovatietraject. "Het gaat niet om een pure informaticaoplossing, maar eerder een transversale aanpak. Axa ziet het eerder als een zakelijk en organisatorisch project", legde business architect Frédéric Meskens onlangs uit tijdens een seminarie dat 6 van de 8 belangrijkste verzekeraars en 4 van de 5 grootbanken verzamelde. Het bedrijf stelt een modulaire aanpak voor met diensten rond analyse, impact, sensibilisering, testing (met een in huis ontwikkeld tool) en uiteindelijke implementatie (build of buy & integrate met phasing-out van oude systemen).