Vijf Deense tienermeisjes merkten dat ze de slaap moeilijk konden vatten met hun gsm naast zich in bed, en dat ze zich ook moeilijk konden concentreren op school na met hun telefoon geslapen te hebben. De meisjes beschikten niet over de middelen om te onderzoeken welke invloed gsm- en WiFi-straling op onze hersenen heeft, maar voerden wel een experiment uit op planten.

'WiFi doet planten stoppen met groeien, verwelken of sterven'
De meisjes lieten zes bakken met tuinkers twaalf dagen lang los in een ruimte met een modem, en evenveel bakken in een ruimte zonder modem. In de kamer zonder WiFi groeiden de planten, in de kamer met WiFi niet; daar verwelkten of stierven ze zelfs. De conclusie van de meiden: WiFi-straling kan planten, en bij uitbreiding ook mensen, schaden.

'Niet wetenschappelijk onderbouwd'
Volgens The Telegraph is het experiment van deze meisjes niet wetenschappelijk onderbouwd. De planten zouden niet door de straling maar door de hitte van de router beschadigd zijn geweest.

Toch krijgt het experiment navolging: een onderzoeksinstituut uit Zweden gaat de tuinkersproef overdoen, maar dan volgens de wetenschappelijke voorschriften.

Vijf Deense tienermeisjes merkten dat ze de slaap moeilijk konden vatten met hun gsm naast zich in bed, en dat ze zich ook moeilijk konden concentreren op school na met hun telefoon geslapen te hebben. De meisjes beschikten niet over de middelen om te onderzoeken welke invloed gsm- en WiFi-straling op onze hersenen heeft, maar voerden wel een experiment uit op planten. 'WiFi doet planten stoppen met groeien, verwelken of sterven' De meisjes lieten zes bakken met tuinkers twaalf dagen lang los in een ruimte met een modem, en evenveel bakken in een ruimte zonder modem. In de kamer zonder WiFi groeiden de planten, in de kamer met WiFi niet; daar verwelkten of stierven ze zelfs. De conclusie van de meiden: WiFi-straling kan planten, en bij uitbreiding ook mensen, schaden. 'Niet wetenschappelijk onderbouwd' Volgens The Telegraph is het experiment van deze meisjes niet wetenschappelijk onderbouwd. De planten zouden niet door de straling maar door de hitte van de router beschadigd zijn geweest. Toch krijgt het experiment navolging: een onderzoeksinstituut uit Zweden gaat de tuinkersproef overdoen, maar dan volgens de wetenschappelijke voorschriften.