De drie ict-specialisten met focus op de financiële sector werken samen aan een grensoverschrijdend, Europees e-invoicingnetwerk.

Leveranciers van betalingssytemen ICBPI Group (Italië), e-facturatiespecialist Isabel (België) en betalingsverwerker Equens (Nederland) steken de neuzen in dezelfde richting rond e-facturatie. Hun samenwerkingsverband moet uitlopen op een open, grensoverschrijdend, Europees e-invoicingnetwerk.

De 3 bedrijven zullen in een pilootproject lokale oplossingen trachten te overbruggen, waardoor het bereik van die systemen uitbreidt over heel Europa.

Een en ander past ook binnen de plannen van de Europese Commissie om tegen 2010 een volwassen kader voor e-facturatie te hebben gecreëerd. De bedoeling daar is vooral de efficiëntie binnen organisaties te vergroten en de gebruikte papierberg te verminderen. "Op nationaal niveau liggen al heel wat initiatieven klaar", klinkt het in de persmededeling, "een internationaal initiatief is daarom een belangrijke volgende stap."

De rol van Isabel in het samenwerkingsverband is vooral het aanleveren van specifieke kennis en ervaring rond e-facturatie. Het hoeft geen betoog dat de firma het initiatief ook aangrijpt om de eigen expertise te promoten op Europees niveau.

De drie ict-specialisten met focus op de financiële sector werken samen aan een grensoverschrijdend, Europees e-invoicingnetwerk. Leveranciers van betalingssytemen ICBPI Group (Italië), e-facturatiespecialist Isabel (België) en betalingsverwerker Equens (Nederland) steken de neuzen in dezelfde richting rond e-facturatie. Hun samenwerkingsverband moet uitlopen op een open, grensoverschrijdend, Europees e-invoicingnetwerk. De 3 bedrijven zullen in een pilootproject lokale oplossingen trachten te overbruggen, waardoor het bereik van die systemen uitbreidt over heel Europa. Een en ander past ook binnen de plannen van de Europese Commissie om tegen 2010 een volwassen kader voor e-facturatie te hebben gecreëerd. De bedoeling daar is vooral de efficiëntie binnen organisaties te vergroten en de gebruikte papierberg te verminderen. "Op nationaal niveau liggen al heel wat initiatieven klaar", klinkt het in de persmededeling, "een internationaal initiatief is daarom een belangrijke volgende stap." De rol van Isabel in het samenwerkingsverband is vooral het aanleveren van specifieke kennis en ervaring rond e-facturatie. Het hoeft geen betoog dat de firma het initiatief ook aangrijpt om de eigen expertise te promoten op Europees niveau.