Volgens Raphael Gluck van onderzoekerscollectief Bellingcat gebruikt Amaq een roterend systeem. Overheden schrappen namelijk voortdurend de websites van Amaq, waardoor het van domeinnaam moet veranderen. Volgens jihadexpert Pieter Van Ostaeyen is het niet de eerste keer dat er een '.be'-domeinnaam is geregistreerd door Islamitische Staat.

DNS Belgium, de beheerder van Belgische domeinnamen, heeft een controle opgezet om de contactgegevens van de domeinnaamhouder te bekomen. Die zijn immers nog niet ingevuld. Enkel als die informatie blijft ontbreken, of incorrect wordt doorgegeven, kan DNS Belgium de domeinnaam 'on hold' zetten. Het kan de domeinnaam niet schrappen omwille van inhoudelijke redenen. Dat is een bevoegdheid van gerechtelijke instanties, zoals de Federal Computer Crime Unit.

Volgens Raphael Gluck van onderzoekerscollectief Bellingcat gebruikt Amaq een roterend systeem. Overheden schrappen namelijk voortdurend de websites van Amaq, waardoor het van domeinnaam moet veranderen. Volgens jihadexpert Pieter Van Ostaeyen is het niet de eerste keer dat er een '.be'-domeinnaam is geregistreerd door Islamitische Staat. DNS Belgium, de beheerder van Belgische domeinnamen, heeft een controle opgezet om de contactgegevens van de domeinnaamhouder te bekomen. Die zijn immers nog niet ingevuld. Enkel als die informatie blijft ontbreken, of incorrect wordt doorgegeven, kan DNS Belgium de domeinnaam 'on hold' zetten. Het kan de domeinnaam niet schrappen omwille van inhoudelijke redenen. Dat is een bevoegdheid van gerechtelijke instanties, zoals de Federal Computer Crime Unit.