In de streng beveiligde atoominstallatie Dimona staan nagenoeg dezelfde machines voor uraniumverrijking als in de Iraanse atoominstallatie Natans.

Het mysterieuze computervirus Stuxnet, dat eind vorig jaar grote delen van de Iraanse atoominstallaties wist plat te leggen, is door Israël en de VS ontwikkeld en getest in de streng beveiligde atoominstallatie Dimona in de Negev-woestijn, in het zuiden van Israël. Dat bericht de New York Times.

In Dimona staan nagenoeg dezelfde machines voor uraniumverrijking als in de Iraanse atoominstallatie Natans. "Om het virus te testen, moet men de machines kennen", citeert de New York Times een Amerikaanse atoomexpert. "Israël heeft de worm uitgetest, daarom was die zo efficiënt", klinkt het.

Iran gaf in oktober toe dat duizenden computers met het virus besmet raakten. Stuxnet legde volgens de krant een vijfde van de Iraanse atoominstallaties plat.

Bron: Belga

In de streng beveiligde atoominstallatie Dimona staan nagenoeg dezelfde machines voor uraniumverrijking als in de Iraanse atoominstallatie Natans. Het mysterieuze computervirus Stuxnet, dat eind vorig jaar grote delen van de Iraanse atoominstallaties wist plat te leggen, is door Israël en de VS ontwikkeld en getest in de streng beveiligde atoominstallatie Dimona in de Negev-woestijn, in het zuiden van Israël. Dat bericht de New York Times. In Dimona staan nagenoeg dezelfde machines voor uraniumverrijking als in de Iraanse atoominstallatie Natans. "Om het virus te testen, moet men de machines kennen", citeert de New York Times een Amerikaanse atoomexpert. "Israël heeft de worm uitgetest, daarom was die zo efficiënt", klinkt het. Iran gaf in oktober toe dat duizenden computers met het virus besmet raakten. Stuxnet legde volgens de krant een vijfde van de Iraanse atoominstallaties plat. Bron: Belga