Het bedrijf Urban Aeronautics werkt al vijftien jaar aan de drone die maximaal 500 kilo gewicht kan vervoeren over een afstand van ongeveer 50 kilometer. In november werd een eerste zelfstandige solovlucht uitgevoerd. Ondanks enkele kleine haperingen, beschouwt het bedrijf die vlucht als een succes.

Veiliger

De passagiersdrone, die de naam Cormorant meekreeg, is volgens Rafi Yoeli, oprichter van Urban Aeronautics, "dichtbij de productiefase en uiteindelijk de commercialisering van deze baanbrekende technologie."

De luchttaxi is volgens hem veiliger dan een helikopter, omdat hij tussen gebouwen en onder elektriciteitsdraden kan vliegen zonder het risico dat de wieken de draden raken. De Cormorant heeft geen wieken, maar interne rotorbladen.

(IPS)

Het bedrijf Urban Aeronautics werkt al vijftien jaar aan de drone die maximaal 500 kilo gewicht kan vervoeren over een afstand van ongeveer 50 kilometer. In november werd een eerste zelfstandige solovlucht uitgevoerd. Ondanks enkele kleine haperingen, beschouwt het bedrijf die vlucht als een succes.VeiligerDe passagiersdrone, die de naam Cormorant meekreeg, is volgens Rafi Yoeli, oprichter van Urban Aeronautics, "dichtbij de productiefase en uiteindelijk de commercialisering van deze baanbrekende technologie."De luchttaxi is volgens hem veiliger dan een helikopter, omdat hij tussen gebouwen en onder elektriciteitsdraden kan vliegen zonder het risico dat de wieken de draden raken. De Cormorant heeft geen wieken, maar interne rotorbladen.(IPS)