De raket ontplofte donderdag tijdens een test op lanceerbasis Cape Canaveral, in de Amerikaanse staat Florida, een paar dagen voordat hij zou worden gelanceerd. De Amos-6-satelliet van het Israëlische Spacecom zou door een aantal bedrijven worden gebruikt, waaronder Facebook. De satelliet had onder meer voor betere internetdekking in Afrika moeten zorgen.

SpaceX, dat onder meer vluchten van commerciële satellieten verzorgd maar ook voorraden naar het internationale ruimtestation ISS brengt, wil niet in detail treden over zijn contracten met klanten of de verzekeringen voor de ruimtevluchten.

De oorzaak van de explosie wordt nog onderzocht. Ook is nog onduidelijk hoeveel schade de basis heeft opgelopen.

(ANP/WK)

De raket ontplofte donderdag tijdens een test op lanceerbasis Cape Canaveral, in de Amerikaanse staat Florida, een paar dagen voordat hij zou worden gelanceerd. De Amos-6-satelliet van het Israëlische Spacecom zou door een aantal bedrijven worden gebruikt, waaronder Facebook. De satelliet had onder meer voor betere internetdekking in Afrika moeten zorgen.SpaceX, dat onder meer vluchten van commerciële satellieten verzorgd maar ook voorraden naar het internationale ruimtestation ISS brengt, wil niet in detail treden over zijn contracten met klanten of de verzekeringen voor de ruimtevluchten.De oorzaak van de explosie wordt nog onderzocht. Ook is nog onduidelijk hoeveel schade de basis heeft opgelopen.(ANP/WK)