Max-Fi, zo moet het nieuwe technologiebedrijf heten. Het wordt een soort joint-venture tussen het Israëlische Inspiair en het Belgisch-Nederlandse ict-dienstenbedrijf KMC Group.

Max-Fi zal de technologie van Inspiair commercialiseren, eerst in Europa en nadien in de rest van de wereld. Heel concreet gaat het om een wifi-oplossing die, in plaats van enkele meters, enkele kilometers ver reikt. Dat via een uniek algoritme, VTM of 'virtual transmission management', dat de kwaliteit van het signaal gevoelig verbetert.

"Vergelijk het met de akoestiek van een concertzaal", legt Avriel Rabenou van Max-Fi uit. "Je kan ofwel heel luid praten, ofwel de zaal zo bouwen dat het geluid zich zo voortplant dat iedereen je overal verstaat, zelfs als je fluistert. Zo heeft Inspiair wifi ook benaderd. Het gaat hier dus niet om 'power opdrijven', want we zitten perfect op de Europese standaard van 100 milliwatt en 2.4 Ghz." Volgens Rabenou gaat het om standaard wifi (802.11a, b en g), wat niet alleen voor prijsvoordelen zorgt ten opzichte van 3G en Wimax, maar ook heel wat standaardisatie- en technologiegemak.

Het plan is om Max-Fi tegen eind 2009 in België uit te bouwen, niet alleen verkoop en marketing dus, maar ook productontwikkeling en productie. Daarvoor is de firma op zoek naar 2 miljoen euro. Een referentieproject heeft Max-Fi al, met name in de haven van Antwerpen. Meer over dat project leest u in Data News van deze week.

Max-Fi, zo moet het nieuwe technologiebedrijf heten. Het wordt een soort joint-venture tussen het Israëlische Inspiair en het Belgisch-Nederlandse ict-dienstenbedrijf KMC Group. Max-Fi zal de technologie van Inspiair commercialiseren, eerst in Europa en nadien in de rest van de wereld. Heel concreet gaat het om een wifi-oplossing die, in plaats van enkele meters, enkele kilometers ver reikt. Dat via een uniek algoritme, VTM of 'virtual transmission management', dat de kwaliteit van het signaal gevoelig verbetert. "Vergelijk het met de akoestiek van een concertzaal", legt Avriel Rabenou van Max-Fi uit. "Je kan ofwel heel luid praten, ofwel de zaal zo bouwen dat het geluid zich zo voortplant dat iedereen je overal verstaat, zelfs als je fluistert. Zo heeft Inspiair wifi ook benaderd. Het gaat hier dus niet om 'power opdrijven', want we zitten perfect op de Europese standaard van 100 milliwatt en 2.4 Ghz." Volgens Rabenou gaat het om standaard wifi (802.11a, b en g), wat niet alleen voor prijsvoordelen zorgt ten opzichte van 3G en Wimax, maar ook heel wat standaardisatie- en technologiegemak. Het plan is om Max-Fi tegen eind 2009 in België uit te bouwen, niet alleen verkoop en marketing dus, maar ook productontwikkeling en productie. Daarvoor is de firma op zoek naar 2 miljoen euro. Een referentieproject heeft Max-Fi al, met name in de haven van Antwerpen. Meer over dat project leest u in Data News van deze week.