Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van een Israëlische inlichtingenofficier. Volgens beveiliger Kaspersky begonnen de cyberflirts in juli en duurde de operatie in elk geval tot februari.

Hamas had ongeveer veertig nepprofielen van jonge Europese en Amerikaanse vrouwen aangemaakt, aldus de officier. De vrouwen hadden zogenaamd in het Israëlische leger gediend en zouden willen terugkeren naar de Joodse staat. Ze stuurden een vriendschapsverzoek en daarna een aantrekkelijke foto.

Als een militair toehapte en wilde praten met een vrouw, stelde die voor om niet te bellen, maar een chatapp te gebruiken. Daarmee werd malware op de telefoon van de militair gezet. De code stuurde vervolgens de locatie van de militair naar een server van Hamas. Bovendien maakte de app foto's en nam hij gesprekken op.

De operatie kwam aan het licht toen meerdere militairen uit dezelfde eenheid werden benaderd door dezelfde 'vrouw'.

Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van een Israëlische inlichtingenofficier. Volgens beveiliger Kaspersky begonnen de cyberflirts in juli en duurde de operatie in elk geval tot februari.Hamas had ongeveer veertig nepprofielen van jonge Europese en Amerikaanse vrouwen aangemaakt, aldus de officier. De vrouwen hadden zogenaamd in het Israëlische leger gediend en zouden willen terugkeren naar de Joodse staat. Ze stuurden een vriendschapsverzoek en daarna een aantrekkelijke foto.Als een militair toehapte en wilde praten met een vrouw, stelde die voor om niet te bellen, maar een chatapp te gebruiken. Daarmee werd malware op de telefoon van de militair gezet. De code stuurde vervolgens de locatie van de militair naar een server van Hamas. Bovendien maakte de app foto's en nam hij gesprekken op.De operatie kwam aan het licht toen meerdere militairen uit dezelfde eenheid werden benaderd door dezelfde 'vrouw'.