De it-afdeling van een grote onderneming zal minstens 3 smartphoneplatformen moeten ondersteunen. De consumerization of IT komt er sneller dan verwacht, denkt Gartner.

Dit jaar worden er voor het eerst wereldwijd meer smartphones verkocht dan pc's. Gartner verwacht dat er 461 miljoen smartphones over de toonbank gaan, terwijl er 364 miljoen computers verkocht worden. Volgend jaar zouden er zelfs 645 miljoen smartphones aan de man gebracht worden.

Dat betekent ook dat werknemers in toenemende mate hun eigen toestel zullen gebruiken. In vaktermen heet dat BYOD (Bring Your Own Device). "Cio's moeten sneller inspelen op de BYOD programma's dan ze vermoeden", vertelt Nick Jones tijdens het Gartner Symposium in Barcelona.

Afhankelijk van de regio en de business zullen ze minstens 3 smartphoneplatformen moeten ondersteunen, sommigen zelfs 4 of 5. Gartner verwacht dat Android de komende jaren de markt zal blijven domineren. Apple zal de nummer 2 blijven tot 2014. Als Nokia en Microsoft het goed spe len zullen zij vanaf 2015 Apple van de troon stoten. Blackberry moet vanaf 2013 vrede nemen met een vierde stek.

De it-afdeling van een grote onderneming zal minstens 3 smartphoneplatformen moeten ondersteunen. De consumerization of IT komt er sneller dan verwacht, denkt Gartner. Dit jaar worden er voor het eerst wereldwijd meer smartphones verkocht dan pc's. Gartner verwacht dat er 461 miljoen smartphones over de toonbank gaan, terwijl er 364 miljoen computers verkocht worden. Volgend jaar zouden er zelfs 645 miljoen smartphones aan de man gebracht worden. Dat betekent ook dat werknemers in toenemende mate hun eigen toestel zullen gebruiken. In vaktermen heet dat BYOD (Bring Your Own Device). "Cio's moeten sneller inspelen op de BYOD programma's dan ze vermoeden", vertelt Nick Jones tijdens het Gartner Symposium in Barcelona. Afhankelijk van de regio en de business zullen ze minstens 3 smartphoneplatformen moeten ondersteunen, sommigen zelfs 4 of 5. Gartner verwacht dat Android de komende jaren de markt zal blijven domineren. Apple zal de nummer 2 blijven tot 2014. Als Nokia en Microsoft het goed spe len zullen zij vanaf 2015 Apple van de troon stoten. Blackberry moet vanaf 2013 vrede nemen met een vierde stek.