In de jaarlijkse lijst van de 50 beste werkgevers bij de grote bedrijven, prijken naast financiële bedrijven ook heel wat ict-spelers.

De jaarlijkse lijst van het 'Great Place to Work Institute' wil een overzicht bieden van Europese bedrijven waar het een aangename plek is om te werken. De lijst is gebaseerd op 16 nationale studies in Europa waarvoor meer dan 1.350 bedrijven ondervraagd werden: goed voor in totaal 1,1 miljoen werknemers.

In die lijst vinden we naast bedrijven uit de financiële sector heel wat grote ict-spelers. Helemaal bovenaan de lijst staat Microsoft dat verspreid over de Europese zetels welgeteld 12.544 mensen tewerkstelt en zich dit jaar de beste Europese werkgever mag noemen. Andere grote Amerikaanse namen zijn onder meer Google (op 3), Cisco (op 4) en Accenture (op 8 - weliswaar zonder uitdrukkelijke vermelding van de Belgische vestiging).

Die vermelding is er wel voor SAS Institute dat op een mooie negende plaats eindigt. Eerder dit jaar eindigde het bedrijf in de Belgische 'competitie' al op de tweede plaats bij de bedrijven met minder dan 500 werknemers. In het Europese klassement is er ook plaats voor de grote consultancy- en dienstenbedrijven zoals PricewaterhouseCoopers (17de plaats), Deloitte (op 22) en Capgemini: de Duitse vestiging staat op de 39ste plaats.

Enkele andere bekende namen zijn nog de storagespecialisen NetApp en EMC, SAP en HP. In de Europese lijst valt ook de erg goede score op van Randstad Group dat een mooie 13de plaats laat optekenen. De volledige lijst kan u [hier raadplegen].

In de jaarlijkse lijst van de 50 beste werkgevers bij de grote bedrijven, prijken naast financiële bedrijven ook heel wat ict-spelers. De jaarlijkse lijst van het 'Great Place to Work Institute' wil een overzicht bieden van Europese bedrijven waar het een aangename plek is om te werken. De lijst is gebaseerd op 16 nationale studies in Europa waarvoor meer dan 1.350 bedrijven ondervraagd werden: goed voor in totaal 1,1 miljoen werknemers. In die lijst vinden we naast bedrijven uit de financiële sector heel wat grote ict-spelers. Helemaal bovenaan de lijst staat Microsoft dat verspreid over de Europese zetels welgeteld 12.544 mensen tewerkstelt en zich dit jaar de beste Europese werkgever mag noemen. Andere grote Amerikaanse namen zijn onder meer Google (op 3), Cisco (op 4) en Accenture (op 8 - weliswaar zonder uitdrukkelijke vermelding van de Belgische vestiging). Die vermelding is er wel voor SAS Institute dat op een mooie negende plaats eindigt. Eerder dit jaar eindigde het bedrijf in de Belgische 'competitie' al op de tweede plaats bij de bedrijven met minder dan 500 werknemers. In het Europese klassement is er ook plaats voor de grote consultancy- en dienstenbedrijven zoals PricewaterhouseCoopers (17de plaats), Deloitte (op 22) en Capgemini: de Duitse vestiging staat op de 39ste plaats. Enkele andere bekende namen zijn nog de storagespecialisen NetApp en EMC, SAP en HP. In de Europese lijst valt ook de erg goede score op van Randstad Group dat een mooie 13de plaats laat optekenen. De volledige lijst kan u [hier raadplegen].