Voor zeven op de tien bedrijven blijven de it-budgetten volgend jaar gelijk of dalen ze zelfs. In de telecombudgetten wordt nog meer geknipt. Dat blijkt uit de jaarlijkste ict-enquête van Data News bij 306 ict-managers.

Bijna twee op de drie ict-managers moeten het in 2010 doen met hetzelfde budget als vorig jaar, dat al met gemiddeld 7 procent gedaald was ten opzichte van 2008. Dat cijfer sluit grotendeels aan op de verwachtingen van marktonderzoeker Gartner volgens wie 2010 een vlak jaar wordt. Meer omzet draaien en tegelijk kosten besparen zijn de belangrijkste drijfveren van de bedrijven.

De telecombudgetten moeten in bijna één op de drie ondernemingen afslanken. Tariefdalingen en voip-oplossingen spelen een grote rol. Slechts een minderheid van de ondervraagde ict-managers verwacht een verhoging, vermoedelijk vooral als gevolg van het gebruik van mobiele datatoepassingen.

De gedetailleerde resultaten van de ict-enquête, en de bespreking ervan, vindt u volgende week vrijdag in Data News.

Voor zeven op de tien bedrijven blijven de it-budgetten volgend jaar gelijk of dalen ze zelfs. In de telecombudgetten wordt nog meer geknipt. Dat blijkt uit de jaarlijkste ict-enquête van Data News bij 306 ict-managers. Bijna twee op de drie ict-managers moeten het in 2010 doen met hetzelfde budget als vorig jaar, dat al met gemiddeld 7 procent gedaald was ten opzichte van 2008. Dat cijfer sluit grotendeels aan op de verwachtingen van marktonderzoeker Gartner volgens wie 2010 een vlak jaar wordt. Meer omzet draaien en tegelijk kosten besparen zijn de belangrijkste drijfveren van de bedrijven. De telecombudgetten moeten in bijna één op de drie ondernemingen afslanken. Tariefdalingen en voip-oplossingen spelen een grote rol. Slechts een minderheid van de ondervraagde ict-managers verwacht een verhoging, vermoedelijk vooral als gevolg van het gebruik van mobiele datatoepassingen. De gedetailleerde resultaten van de ict-enquête, en de bespreking ervan, vindt u volgende week vrijdag in Data News.