Zoek niet verder: voor de job die de hoogste graad van ontevredenheid oproept, moet je in de it-sector zijn. De functie van it-directeur is de meest gehate job, althans volgens een bevraging bij "honderdduizenden werknemers" door CareerBliss.com, een Amerikaanse carrièrewebsite die focust op de tevredenheid die banen creëren.

Bij de bevraging moesten werknemers hun jobs beoordelen op een schaal van 1 tot 10. Ontevredenheid was in het leeuwendeel van de gevallen te verklaren door beperkte doorgroeimogelijkheden en het uitblijven van beloningen voor goede prestaties, minder dan bijvoorbeeld loon.

Op vlak van doorgroeimogelijkheden, invloed of loon kunnen it-directeurs niet klagen, maar toch staan ze op één in de lijst van meest gehate jobs bij CareerBliss. De verklaring wordt het scherpste verwoord, aldus CNBC.com, in het antwoord van één van de bevraagden: "Nepotisme, vriendjespolitiek, nauwelijks respect voor werknemers".

Overigens komen er in de top 10 nog andere it-jobs naar boven. Op de vierde plaats vinden we die van Senior Web Developer. Die ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden websites en -toepassingen. Ze moeten niet alleen technisch beslagen zijn, maar ook kunnen luisteren naar de vragen van klanten en daarop inspelen. De ontevredenheid vloeit bij webontwikkelaars voort uit de slechte communicatie van hun werkgevers en het beperkte begrip dat die hebben van technologie.

De functie van 'analist technische ondersteuning', de man of vrouw die je belt als je zit te vloeken op je pc, staat op 8. Belangrijkste reden voor de ontevredenheid: ze moeten altijd en overal - weekends, vakantiedagen - klaar staan om grommende digibeten te helpen met hun technische problemen. Een weinig lonende functie, zo klinkt het.

De volledige top 10 van meest gehate jobs: 1. IT-directeur

2. Sales & Marketing-directeur

3. Product Manager

4. Senior Web Developer

5. Technisch Specialist

6. Technicus elektronica

7. Juridische klerk

8. Analist technische ondersteuning

9. CNC Machinist

10. Marketing Manager

Zoek niet verder: voor de job die de hoogste graad van ontevredenheid oproept, moet je in de it-sector zijn. De functie van it-directeur is de meest gehate job, althans volgens een bevraging bij "honderdduizenden werknemers" door CareerBliss.com, een Amerikaanse carrièrewebsite die focust op de tevredenheid die banen creëren. Bij de bevraging moesten werknemers hun jobs beoordelen op een schaal van 1 tot 10. Ontevredenheid was in het leeuwendeel van de gevallen te verklaren door beperkte doorgroeimogelijkheden en het uitblijven van beloningen voor goede prestaties, minder dan bijvoorbeeld loon. Op vlak van doorgroeimogelijkheden, invloed of loon kunnen it-directeurs niet klagen, maar toch staan ze op één in de lijst van meest gehate jobs bij CareerBliss. De verklaring wordt het scherpste verwoord, aldus CNBC.com, in het antwoord van één van de bevraagden: "Nepotisme, vriendjespolitiek, nauwelijks respect voor werknemers". Overigens komen er in de top 10 nog andere it-jobs naar boven. Op de vierde plaats vinden we die van Senior Web Developer. Die ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden websites en -toepassingen. Ze moeten niet alleen technisch beslagen zijn, maar ook kunnen luisteren naar de vragen van klanten en daarop inspelen. De ontevredenheid vloeit bij webontwikkelaars voort uit de slechte communicatie van hun werkgevers en het beperkte begrip dat die hebben van technologie. De functie van 'analist technische ondersteuning', de man of vrouw die je belt als je zit te vloeken op je pc, staat op 8. Belangrijkste reden voor de ontevredenheid: ze moeten altijd en overal - weekends, vakantiedagen - klaar staan om grommende digibeten te helpen met hun technische problemen. Een weinig lonende functie, zo klinkt het. De volledige top 10 van meest gehate jobs: 1. IT-directeur 2. Sales & Marketing-directeur 3. Product Manager 4. Senior Web Developer 5. Technisch Specialist 6. Technicus elektronica 7. Juridische klerk 8. Analist technische ondersteuning 9. CNC Machinist 10. Marketing Manager