De IT'er werd in juli al veroordeeld voor het hacken van de random-nummergenerator van de organisatie die in 37 Amerikaanse staten loterijen organiseert, meldt The Register. Door te plaatsen van een rootkit in de random-nummergenerator slaagde hij er in winnende nummers te raden. Hij rommelde ook met de beveiligingscamera's zodat deze zijn acties niet konden vastleggen.

Toch werd hij gesnapt bij het kopen van het winnende lot in de staatsloterij van Iowa, waarbij hij 16,5 miljoen dollar won. Hoewel hij nog in hoger beroep is tegen het vonnis, kreeg hij een gevangenisstraf van 10 jaar opgelegd.

Veel meer fraude zaken op het spoor

Maar die straf kan nog wel eens hoger uitpakken. De FBI heeft nu aanwijzingen dat dit fraudemisdrijf niet het enige is die de man beging. Ook in de staten Colorado, Wisconsin en Oklahoma blijken bekenden van de man recent prijzen te hebben gewonnen voor een bedrag van in totaal 8 miljoen dollar. Een voormalig onderzoeker verklaarde vervolgens tegen Associated Press: "Het is aardig naïef te denken dat het bij die vier blijft." De fraudepraktijken zijn mogelijk al aan de gang sinds 2011. Toen keerde de Hot Lotto Jackpot een bedrag van 1,2 miljoen dollar uit aan de eigenaar van een Texaans bouwbedrijf die volgens de politie een zakenpartner was van de verdachte.

De verdediging houdt het allemaal op pure speculatie.

Bron: Automatiseringgids

De IT'er werd in juli al veroordeeld voor het hacken van de random-nummergenerator van de organisatie die in 37 Amerikaanse staten loterijen organiseert, meldt The Register. Door te plaatsen van een rootkit in de random-nummergenerator slaagde hij er in winnende nummers te raden. Hij rommelde ook met de beveiligingscamera's zodat deze zijn acties niet konden vastleggen.Toch werd hij gesnapt bij het kopen van het winnende lot in de staatsloterij van Iowa, waarbij hij 16,5 miljoen dollar won. Hoewel hij nog in hoger beroep is tegen het vonnis, kreeg hij een gevangenisstraf van 10 jaar opgelegd.Veel meer fraude zaken op het spoorMaar die straf kan nog wel eens hoger uitpakken. De FBI heeft nu aanwijzingen dat dit fraudemisdrijf niet het enige is die de man beging. Ook in de staten Colorado, Wisconsin en Oklahoma blijken bekenden van de man recent prijzen te hebben gewonnen voor een bedrag van in totaal 8 miljoen dollar. Een voormalig onderzoeker verklaarde vervolgens tegen Associated Press: "Het is aardig naïef te denken dat het bij die vier blijft." De fraudepraktijken zijn mogelijk al aan de gang sinds 2011. Toen keerde de Hot Lotto Jackpot een bedrag van 1,2 miljoen dollar uit aan de eigenaar van een Texaans bouwbedrijf die volgens de politie een zakenpartner was van de verdachte. De verdediging houdt het allemaal op pure speculatie. Bron: Automatiseringgids