Het merendeel van de bedrijfscomputers zal in 2014 wegtrekken van Windows XP, maar velen stellen de migratie uit tot het laatste moment en laten zelfs enkele sytemen overeind.

Meer dan tien jaar na de lancering en met minder dan vier maanden tot het einde van de ondersteuning ondersteunt 76 procent van de bedrijven nog steeds Windows XP. Van hen heeft 97 procent desktops en 68 procent laptops met het oude systeem.

Dat het hoog tijd is voor een upgrade is wel doorgedrongen op de meeste ICT-afdelingen. Van zij die enkel hun software upgraden zegt 68 procent dat de migratie al begonnen is. Bij wie een hardwareupgrade doet is dat 59 procent. Maar een aanzienlijk aantal gaat daar niet in mee. Dertien procent van de softwareupgrades zal pas begin 2014 gebeuren, voor hardwareupgrades is dat zelfs 18 procent.

Maar de deadline van 8 april 2014 maakt op sommigen weinig indruk. Zo geeft vijf procent aan zijn software pas te updaten nadat de ondersteuning voor XP stopt. Onder bedrijven die een hardwareupgrade plannen is dat zeven procent. Respectievelijk acht en elf procent zeggen helemaal geen datum te kennen.

De resultaten zijn afkomstig van een rondvraag bij 1.500 IT'ers in Noord-Amerika en Europa, uitgevoerd door Spiceworks, een sociaal netwerk voor IT professionals.

Windows 7 Vs. Windows 8Opvallend is dat de helft van de IT professionals van plan zijn om over te stappen naar Windows 7. Slechts negen procent plant een upgrade naar Windows 8 of 8.1. In bedrijven waar ook de hardware wordt vervangen is dat veertien procent.

Maar zelfs als de migratie naar een nieuwere versie van Windows wordt doorgevoerd is de kans groot dat er nog XP-systemen op het netwerk blijven. zo'n 36 procent van de respondenten geeft aan dat sommige toestellen ongemoeid zullen blijven.

Beeld: (c) Spiceworks

Het merendeel van de bedrijfscomputers zal in 2014 wegtrekken van Windows XP, maar velen stellen de migratie uit tot het laatste moment en laten zelfs enkele sytemen overeind. Meer dan tien jaar na de lancering en met minder dan vier maanden tot het einde van de ondersteuning ondersteunt 76 procent van de bedrijven nog steeds Windows XP. Van hen heeft 97 procent desktops en 68 procent laptops met het oude systeem. Dat het hoog tijd is voor een upgrade is wel doorgedrongen op de meeste ICT-afdelingen. Van zij die enkel hun software upgraden zegt 68 procent dat de migratie al begonnen is. Bij wie een hardwareupgrade doet is dat 59 procent. Maar een aanzienlijk aantal gaat daar niet in mee. Dertien procent van de softwareupgrades zal pas begin 2014 gebeuren, voor hardwareupgrades is dat zelfs 18 procent. Maar de deadline van 8 april 2014 maakt op sommigen weinig indruk. Zo geeft vijf procent aan zijn software pas te updaten nadat de ondersteuning voor XP stopt. Onder bedrijven die een hardwareupgrade plannen is dat zeven procent. Respectievelijk acht en elf procent zeggen helemaal geen datum te kennen. De resultaten zijn afkomstig van een rondvraag bij 1.500 IT'ers in Noord-Amerika en Europa, uitgevoerd door Spiceworks, een sociaal netwerk voor IT professionals. Windows 7 Vs. Windows 8Opvallend is dat de helft van de IT professionals van plan zijn om over te stappen naar Windows 7. Slechts negen procent plant een upgrade naar Windows 8 of 8.1. In bedrijven waar ook de hardware wordt vervangen is dat veertien procent. Maar zelfs als de migratie naar een nieuwere versie van Windows wordt doorgevoerd is de kans groot dat er nog XP-systemen op het netwerk blijven. zo'n 36 procent van de respondenten geeft aan dat sommige toestellen ongemoeid zullen blijven. Beeld: (c) Spiceworks