Zowat 150 Nederlandse Fortis-medewerkers die twee jaar geleden outgesourced werden naar IBM, willen terugkeren naar hun werkplek bij ABN Amro Fortis. Daar is er echter geen werk meer voor hen.

In de vertrekregeling was voorzien dat de it-werknemers na twee jaar bij IBM opnieuw konden overstappen naar hun vroegere werkgever, ABN Amro Fortis. De terugkeerregeling maakte deel uit van de outsourcingsdeal van 200 ict'ers van de Nederlandse bank met IBM, Getronics (nu KPN Corporate) en Verizon.

Nu blijkt dat er 170 van hen willen gebruik maken van de terugkeeroptie. Het gaat om 152 werknemers van IBM, 17 van KPN en 1 van Verizon. Zo melden de Nederlandse websites Automatisering Gids en Computable.

Bij ABN Amro Fortis zitten ze blijkbaar met de handen in het haar. "Er is zeker geen werk voor zoveel it'ers. Het werk dat ze deden is outgesourced en ook veel ander werk is uitbesteed," vertelt vakbondsman Erwin Rog in Automatiseringsgids.

"De oud-bankmedewerkers kiezen blijkbaar liever voor een toekomst bij de bank dan bij hun it-werkgever waar de situatie onzeker is. Het rommelt bij IBM en er wordt veel it-werk verplaatst naar lageloonlanden. Ik heb begrepen dat de helft van het werk al uit Nederland is verdwenen," aldus Erwin Rog.

De Belgische IBM-woordvoerder benadrukt dat het enkel om IBM Nederland gaat: "En wat de motivering van de werknemers betreft, het is niet aan IBM maar aan de medewerkers om die vraag te beantwoorden."

Zowat 150 Nederlandse Fortis-medewerkers die twee jaar geleden outgesourced werden naar IBM, willen terugkeren naar hun werkplek bij ABN Amro Fortis. Daar is er echter geen werk meer voor hen.In de vertrekregeling was voorzien dat de it-werknemers na twee jaar bij IBM opnieuw konden overstappen naar hun vroegere werkgever, ABN Amro Fortis. De terugkeerregeling maakte deel uit van de outsourcingsdeal van 200 ict'ers van de Nederlandse bank met IBM, Getronics (nu KPN Corporate) en Verizon. Nu blijkt dat er 170 van hen willen gebruik maken van de terugkeeroptie. Het gaat om 152 werknemers van IBM, 17 van KPN en 1 van Verizon. Zo melden de Nederlandse websites Automatisering Gids en Computable.Bij ABN Amro Fortis zitten ze blijkbaar met de handen in het haar. "Er is zeker geen werk voor zoveel it'ers. Het werk dat ze deden is outgesourced en ook veel ander werk is uitbesteed," vertelt vakbondsman Erwin Rog in Automatiseringsgids. "De oud-bankmedewerkers kiezen blijkbaar liever voor een toekomst bij de bank dan bij hun it-werkgever waar de situatie onzeker is. Het rommelt bij IBM en er wordt veel it-werk verplaatst naar lageloonlanden. Ik heb begrepen dat de helft van het werk al uit Nederland is verdwenen," aldus Erwin Rog.De Belgische IBM-woordvoerder benadrukt dat het enkel om IBM Nederland gaat: "En wat de motivering van de werknemers betreft, het is niet aan IBM maar aan de medewerkers om die vraag te beantwoorden."