In de it- en internetwereld gedijen aprilvissen blijkbaar uitstekend, zo mocht u vorige vrijdag ondervinden. Een niet exhaustief overzicht:
Google oogstte hilariteit met de lancering van Gmail Motion, waarbij je zogezegd je Gmail-account zou kunnen bedienen middels bewegingen. Een droogstoppel met uitgestreken gezicht toont in een filmpje welke bewegingen de verschillende commando's in gang zetten.

Zakelijk sociaal netwerk LinkedIn koos ervoor om in de suggesties voor contacten ('People you may know') wel héél bekende namen te zetten, zoals Sherlock Holmes, Ernest Hemingway of Albert Einstein.

Bij Thinkgeek.com maakten ze gewag van een Playmobil-doos rond Apple. Zo kan een Playmobil-versie van Steve Jobs een nieuw product voorstellen of kan je de ellenlange wachtrijen voor een Apple Store nabootsen.

De Britse tabloidkrant The Sun meldde dat de gorilla's in de zoo een iPad kregen, om ze alert te houden en te stimuleren. MSN wist dan weer dan prins Harry tijdens zijn huwelijk een 24 uur durende Twitathon zal ondernemen. Kodak introduceerde dan weer de Relationshifffft: met één simpele toets kan je een ex verwijderen van al je foto's en video's.

In eigen land liet Mobile Vikings weten dat het wilde meebieden op een mobiele licentie om zo de vierde mobiele operator van het land te worden. 49 procent van het geld voor de licentie zou afkomstig zijn van Sequoia Capital, een risicofonds. Voor de andere 51 procent zei Mobile Vikings aan crowdfunding te denken.

It-dienstenleverancier RealDolmen hield de eigen medewerkers aan het lijntje met een interne mail rond te sturen over de car policy van het bedrijf. Volgens die mail zou het bedrijf een eenmalige premie krijgen van de Vlaamse overheid van 10.000 euro per werknemer als de volledige autovloot tegen eind 2011 omgeschakeld zou zijn naar wagens die in Vlaanderen geproduceerd worden. Daarom konden de RealDolmen-werknemers enkel kiezen voor enkele Volvo's, Fords of de Audi A1.

Data News zelf tenslotte speelde in op de actualiteit rond fijn stof: wij scoorden de scoop dat servers en datacenters in de regio rond Diegem de laatste maanden zwaar te lijden hadden onder de hoge fijnstofconcentraties van het moment.

In de it- en internetwereld gedijen aprilvissen blijkbaar uitstekend, zo mocht u vorige vrijdag ondervinden. Een niet exhaustief overzicht: Google oogstte hilariteit met de lancering van Gmail Motion, waarbij je zogezegd je Gmail-account zou kunnen bedienen middels bewegingen. Een droogstoppel met uitgestreken gezicht toont in een filmpje welke bewegingen de verschillende commando's in gang zetten.Zakelijk sociaal netwerk LinkedIn koos ervoor om in de suggesties voor contacten ('People you may know') wel héél bekende namen te zetten, zoals Sherlock Holmes, Ernest Hemingway of Albert Einstein. Bij Thinkgeek.com maakten ze gewag van een Playmobil-doos rond Apple. Zo kan een Playmobil-versie van Steve Jobs een nieuw product voorstellen of kan je de ellenlange wachtrijen voor een Apple Store nabootsen. De Britse tabloidkrant The Sun meldde dat de gorilla's in de zoo een iPad kregen, om ze alert te houden en te stimuleren. MSN wist dan weer dan prins Harry tijdens zijn huwelijk een 24 uur durende Twitathon zal ondernemen. Kodak introduceerde dan weer de Relationshifffft: met één simpele toets kan je een ex verwijderen van al je foto's en video's. In eigen land liet Mobile Vikings weten dat het wilde meebieden op een mobiele licentie om zo de vierde mobiele operator van het land te worden. 49 procent van het geld voor de licentie zou afkomstig zijn van Sequoia Capital, een risicofonds. Voor de andere 51 procent zei Mobile Vikings aan crowdfunding te denken. It-dienstenleverancier RealDolmen hield de eigen medewerkers aan het lijntje met een interne mail rond te sturen over de car policy van het bedrijf. Volgens die mail zou het bedrijf een eenmalige premie krijgen van de Vlaamse overheid van 10.000 euro per werknemer als de volledige autovloot tegen eind 2011 omgeschakeld zou zijn naar wagens die in Vlaanderen geproduceerd worden. Daarom konden de RealDolmen-werknemers enkel kiezen voor enkele Volvo's, Fords of de Audi A1. Data News zelf tenslotte speelde in op de actualiteit rond fijn stof: wij scoorden de scoop dat servers en datacenters in de regio rond Diegem de laatste maanden zwaar te lijden hadden onder de hoge fijnstofconcentraties van het moment.