Volgens onderzoeksbureau Gartner gaan de it-investeringen er dit jaar met 3,9% op vooruit, na de daling met 4,9% vorig jaar.

Op wereldwijde schaal staan de investeringen in it dit jaar voor 2.350 miljard dollar, wat vergeleken met 2009 een stijging is van 3,9 procent. Deze stijging is weliswaar minder dan de 5,3% waar Gartner begin dit jaar nog van uit ging. De reden daarvoor is de sinds het tweede kwartaal aanhoudende achteruitgang van de euro tegenover de dollar.

De uitgaven in hardware kennen de sterkste vooruitgang: 9,1% (365 miljard dollar), dankzij de pc-verkopen die 2/3de uitmaken van de totale investeringen in hardware. It-services daarentegen staan voor de kleinste stijging met 2,9% (786 miljard dollar). Software en telecom zouden dit jaar met respectievelijk 3,1% en 3,4% moeten stijgen tot 229 miljard en 1970 miljard dollar.

Gartner voegt er nog aan toe dat de ceo's een terugkeer naar groei verwachten in 2010 maar dat de cfo's daarvoor wel hun it-investeringen moeten opschroeven. Cio's daarentegen verwachten volgens het onderzoeksbureau maar een kleine toename van hun budgetten en zien zich genoodzaakt om hun uitgaven te beperken tot alleen maar de strikt noodzakelijke investeringen.

Volgens onderzoeksbureau Gartner gaan de it-investeringen er dit jaar met 3,9% op vooruit, na de daling met 4,9% vorig jaar. Op wereldwijde schaal staan de investeringen in it dit jaar voor 2.350 miljard dollar, wat vergeleken met 2009 een stijging is van 3,9 procent. Deze stijging is weliswaar minder dan de 5,3% waar Gartner begin dit jaar nog van uit ging. De reden daarvoor is de sinds het tweede kwartaal aanhoudende achteruitgang van de euro tegenover de dollar. De uitgaven in hardware kennen de sterkste vooruitgang: 9,1% (365 miljard dollar), dankzij de pc-verkopen die 2/3de uitmaken van de totale investeringen in hardware. It-services daarentegen staan voor de kleinste stijging met 2,9% (786 miljard dollar). Software en telecom zouden dit jaar met respectievelijk 3,1% en 3,4% moeten stijgen tot 229 miljard en 1970 miljard dollar. Gartner voegt er nog aan toe dat de ceo's een terugkeer naar groei verwachten in 2010 maar dat de cfo's daarvoor wel hun it-investeringen moeten opschroeven. Cio's daarentegen verwachten volgens het onderzoeksbureau maar een kleine toename van hun budgetten en zien zich genoodzaakt om hun uitgaven te beperken tot alleen maar de strikt noodzakelijke investeringen.