De panne loopt al tenminste sinds zeven uur vanmorgen volgens een collega van de redactie van Data News. Hierdoor tonen de infoborden, de app, maar ook de gates zelf geen info over vertrekkende vluchten. Op Twitter zeggen sommige passagiers dat ze hun geland vliegtuig niet kunnen verlaten.

Via de Twitteraccount van Brussels Airport wordt intussen bevestigd dat het om een IT-probleem gaat maar de exacte oorzaak en omvang is niet duidelijk. Wel beginnen er in de luchthaven momenteel lange rijen te ontstaan.

Update 10 uur:

De woordvoerster van Brussels Airport laat aan Data News weten dat de luchthaven in geen geval 'verlamd' is. "Enkel de gate affichage is niet accuraat maar er zijn mensen ter plaatse om passagiers naar de juiste gates te begeleiden. De panne heeft ook geen enkele impact op de werking van de luchthaven."

Het probleem met de infoborden zou in de loop van de voormiddag worden opgelost. Het gaat om een communicatieprobleem tussen twee databases, aldus Brussels Airport.

Update 12 uur:

Volgens Brussels Airport verloopt het aankomen intussen weer vlot

Update 13 uur:

Ook de problemen met de infoborden is volgens de luchthaven intussen verholpen.

De panne loopt al tenminste sinds zeven uur vanmorgen volgens een collega van de redactie van Data News. Hierdoor tonen de infoborden, de app, maar ook de gates zelf geen info over vertrekkende vluchten. Op Twitter zeggen sommige passagiers dat ze hun geland vliegtuig niet kunnen verlaten.Via de Twitteraccount van Brussels Airport wordt intussen bevestigd dat het om een IT-probleem gaat maar de exacte oorzaak en omvang is niet duidelijk. Wel beginnen er in de luchthaven momenteel lange rijen te ontstaan.Update 10 uur:De woordvoerster van Brussels Airport laat aan Data News weten dat de luchthaven in geen geval 'verlamd' is. "Enkel de gate affichage is niet accuraat maar er zijn mensen ter plaatse om passagiers naar de juiste gates te begeleiden. De panne heeft ook geen enkele impact op de werking van de luchthaven."Het probleem met de infoborden zou in de loop van de voormiddag worden opgelost. Het gaat om een communicatieprobleem tussen twee databases, aldus Brussels Airport.Update 12 uur:Volgens Brussels Airport verloopt het aankomen intussen weer vlotUpdate 13 uur:Ook de problemen met de infoborden is volgens de luchthaven intussen verholpen.