Het verlies aan inkomsten na it-pannes bij Belgische bedrijven loopt op tot 194 miljoen dollar per jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van CA Technologies. Voor heel Europa klokken de kosten af op 17,7 miljard dollar per jaar.

Ondanks het hoge cijfer, blijkt ons land één van de betere leerlingen van de klas te zijn. Franse bedrijven bijvoorbeeld, mislopen maar liefst 6,4 miljard dollar door pannes en de recuperatie van gegevens. In Groot-Brittannië zou het om een bedrag van 4,2 miljard gaan.

Het gemiddelde verlies voor Belgische bedrijven die geconfronteerd worden met een panne, is ongeveer 84.000 dollar. Ter vergelijking: bij onze zuiderburen is dat 500.000 dollar, en in Duitsland 390.000 dollar.

Dat België relatief goed scoort, komt volgens de onderzoekers omdat ons land een KMO-land is, en de verliezen het grootst zijn bij multinationale ondernemingen.

De gemiddelde duur van een it-panne, klokt af op 7,7 uur in België. Ook dat is een relatief mooi resultaat, want het Europese gemiddelde ligt op 9,3 uur. De activiteiten kunnen in ons land meestal na 7 uur hernomen worden, terwijl het gemiddelde hier afklokt op 4,1 uur.

Het verlies aan inkomsten na it-pannes bij Belgische bedrijven loopt op tot 194 miljoen dollar per jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van CA Technologies. Voor heel Europa klokken de kosten af op 17,7 miljard dollar per jaar. Ondanks het hoge cijfer, blijkt ons land één van de betere leerlingen van de klas te zijn. Franse bedrijven bijvoorbeeld, mislopen maar liefst 6,4 miljard dollar door pannes en de recuperatie van gegevens. In Groot-Brittannië zou het om een bedrag van 4,2 miljard gaan. Het gemiddelde verlies voor Belgische bedrijven die geconfronteerd worden met een panne, is ongeveer 84.000 dollar. Ter vergelijking: bij onze zuiderburen is dat 500.000 dollar, en in Duitsland 390.000 dollar. Dat België relatief goed scoort, komt volgens de onderzoekers omdat ons land een KMO-land is, en de verliezen het grootst zijn bij multinationale ondernemingen. De gemiddelde duur van een it-panne, klokt af op 7,7 uur in België. Ook dat is een relatief mooi resultaat, want het Europese gemiddelde ligt op 9,3 uur. De activiteiten kunnen in ons land meestal na 7 uur hernomen worden, terwijl het gemiddelde hier afklokt op 4,1 uur.