Lang geleden dat er nog eens zulk een stevig ict-outsourcingcontract werd beklonken. De Britse petroleumreus BP brak de ban.

Het gaat over een contract van 1,5 miljard dollar over 5 jaar. Een som waarvan IBM en Accenture een deel van krijgen, naast Indiase kleppers als Tata Consultancy Services (TCS), Infosys Technologies en Wipro.

Voor BP zou het contract over 5 jaar een besparing moeten betekenen van 500 miljoen dollar. Voordien zou het bedrijf 40 leveranciers gehad hebben, goed voor in totaal zowat 82 contracten.

Voor zover bekend, zou IBM instaan voor de service desk en Accenture voor de ontwikkeling en het applicatieonderhoud rond SAP. Infosys zou de systemen beheren rond 'supply & trading' en 'exploration & production'. TCS kreeg dan weer contracten rond raffinage en corporate IT in handen. Wipro zou voor de bedrijfsinformatica aan ontwikkeling en applicatieonderhoud gaan doen.

Lang geleden dat er nog eens zulk een stevig ict-outsourcingcontract werd beklonken. De Britse petroleumreus BP brak de ban. Het gaat over een contract van 1,5 miljard dollar over 5 jaar. Een som waarvan IBM en Accenture een deel van krijgen, naast Indiase kleppers als Tata Consultancy Services (TCS), Infosys Technologies en Wipro. Voor BP zou het contract over 5 jaar een besparing moeten betekenen van 500 miljoen dollar. Voordien zou het bedrijf 40 leveranciers gehad hebben, goed voor in totaal zowat 82 contracten. Voor zover bekend, zou IBM instaan voor de service desk en Accenture voor de ontwikkeling en het applicatieonderhoud rond SAP. Infosys zou de systemen beheren rond 'supply & trading' en 'exploration & production'. TCS kreeg dan weer contracten rond raffinage en corporate IT in handen. Wipro zou voor de bedrijfsinformatica aan ontwikkeling en applicatieonderhoud gaan doen.