"Na de computerkraak in maart 2018 heeft de FIFA enkele maatregelen genomen om de IT-veiligheid te verhogen, om zo onze werknemers te beschermen", zo klinkt het. "Maar dit issue is niet van voorbijgaande aard. De FIFA wordt hier net als ontelbare organisaties wereldwijd mee geconfronteerd."

Intussen verwacht FIFA-voorzitter Gianni Infantino dat er na de hack vertrouwelijke informatie openbaar gemaakt zal worden. Zo kreeg de FIFA van verschillende media al vragen op basis van informatie die de Wereldvoetbalbond liever intern houdt.

Het Amerikaanse departement van Justitie en de FBI verklaarden eerder deze maand dat de Russische inlichtingendienst verantwoordelijk was voor het hacken van FIFA-gegevens in 2016. Op die manier raakten onder meer laboresultaten bekend.

"Na de computerkraak in maart 2018 heeft de FIFA enkele maatregelen genomen om de IT-veiligheid te verhogen, om zo onze werknemers te beschermen", zo klinkt het. "Maar dit issue is niet van voorbijgaande aard. De FIFA wordt hier net als ontelbare organisaties wereldwijd mee geconfronteerd." Intussen verwacht FIFA-voorzitter Gianni Infantino dat er na de hack vertrouwelijke informatie openbaar gemaakt zal worden. Zo kreeg de FIFA van verschillende media al vragen op basis van informatie die de Wereldvoetbalbond liever intern houdt. Het Amerikaanse departement van Justitie en de FBI verklaarden eerder deze maand dat de Russische inlichtingendienst verantwoordelijk was voor het hacken van FIFA-gegevens in 2016. Op die manier raakten onder meer laboresultaten bekend.