Volgens Gartner zal de wereld dit jaar 3,49 biljoen dollar uitgeven aan informatica, een daling van 0,5 procent waar het analistenbureau eerder nog een stijging van 0,5 procent verwachtte.

De voornaamste reden daarvoor ligt bij de schommelingen bij de wisselkoers. Al is er ook vele onzekerheid waardoor in veel bedrijven de riem wordt aangespannen. Wel beseffen bedrijven dat ze ook moeten investeren in digitalisering en transformatie. Vaak wordt de kostenbesparing uit bestaande IT-activiteiten dan ook geherinvesteerd in nieuwe digitaliseringsprojecten.

., Gartner
. © Gartner

Wel komt de daling er nadat de uitgaven in 2015 ook al eens met zes procent daalden. Deze keer ligt de grootste daling bij de toestellen, gevolgd door communications Services. Al is die laatste nog steeds goed voor het grootste deel van de uitgaven.

Volgens Gartner zal de wereld dit jaar 3,49 biljoen dollar uitgeven aan informatica, een daling van 0,5 procent waar het analistenbureau eerder nog een stijging van 0,5 procent verwachtte. De voornaamste reden daarvoor ligt bij de schommelingen bij de wisselkoers. Al is er ook vele onzekerheid waardoor in veel bedrijven de riem wordt aangespannen. Wel beseffen bedrijven dat ze ook moeten investeren in digitalisering en transformatie. Vaak wordt de kostenbesparing uit bestaande IT-activiteiten dan ook geherinvesteerd in nieuwe digitaliseringsprojecten.Wel komt de daling er nadat de uitgaven in 2015 ook al eens met zes procent daalden. Deze keer ligt de grootste daling bij de toestellen, gevolgd door communications Services. Al is die laatste nog steeds goed voor het grootste deel van de uitgaven.