De farmagroep GlaxoSmithKline kondigt wereldwijd een grootscheepse herstructurering aan waarbij op een totaal van 100.000 werknemers 6.000 à 10.000 jobs zullen verloren gaan.

Of er slachtoffers vallen in de Belgische vestigingen en dan met name in de it-afdeling? GSK telt in België in totaal 6700 werknemers. Volgens Daniel Lebeau, vice-president Information & Management Systems van GSK Biologicals (veruit de belangrijkste vestiging), zullen er "geen ontslagen vallen in het it-departement. We zullen misschien wel minder rekruteren dan voorheen het geval was."

Al een aantal jaren maakt de it-afdeling van GSK Biologicals werk van een groot integratie- en 'vereenvoudigings'project. Dat behelst een verregaande SAP-implementatie die 40 bestaande toepassingen één voor één vervangt door SAP-modules (in België en in het buitenland). Ook de consolidatie van het serverpark en het opdoeken van de mainframe ten behoeve van HP-UX en Windows-systemen maakt deel uit van dat project. Dat zal ervoor zorgen dat het it-budget van Daniel Lebeau nog half zo groot zal zijn als dat van zijn concurrenten (1,5% van een omzet van ruim 3 miljard euro). De waarde van de it meet je hoe dan ook in de eerste plaats aan de kwaliteit van de data en de processen, meer dan aan de software, aldus nog Lebeau.

De farmagroep GlaxoSmithKline kondigt wereldwijd een grootscheepse herstructurering aan waarbij op een totaal van 100.000 werknemers 6.000 à 10.000 jobs zullen verloren gaan. Of er slachtoffers vallen in de Belgische vestigingen en dan met name in de it-afdeling? GSK telt in België in totaal 6700 werknemers. Volgens Daniel Lebeau, vice-president Information & Management Systems van GSK Biologicals (veruit de belangrijkste vestiging), zullen er "geen ontslagen vallen in het it-departement. We zullen misschien wel minder rekruteren dan voorheen het geval was." Al een aantal jaren maakt de it-afdeling van GSK Biologicals werk van een groot integratie- en 'vereenvoudigings'project. Dat behelst een verregaande SAP-implementatie die 40 bestaande toepassingen één voor één vervangt door SAP-modules (in België en in het buitenland). Ook de consolidatie van het serverpark en het opdoeken van de mainframe ten behoeve van HP-UX en Windows-systemen maakt deel uit van dat project. Dat zal ervoor zorgen dat het it-budget van Daniel Lebeau nog half zo groot zal zijn als dat van zijn concurrenten (1,5% van een omzet van ruim 3 miljard euro). De waarde van de it meet je hoe dan ook in de eerste plaats aan de kwaliteit van de data en de processen, meer dan aan de software, aldus nog Lebeau.