Apple en Google zouden niet duidelijk genoeg zijn over het verzamelen van data en het gebruiken hiervan voor commerciële doeleinden. Bovendien zouden consumenten "niet in een positie zijn" om hier toestemming voor te geven, omdat dit verplicht is wanneer ze gebruik willen maken van de diensten.

Die aanklacht wordt ook Dropbox ten laste gelegd. Dat bedrijf zou bovendien niet duidelijk genoeg zijn over de voorwaarden en manier waarop gebruikers zich kunnen terugtrekken uit een contract.

Volgens de AGCM is het bovendien oneerlijk dat de diensten zichzelf niet aansprakelijk stellen wanneer bestanden verloren gaan, dat contracten eenzijdig aangepast kunnen worden, dat de diensten zomaar stopgezet kunnen worden en dat Engelstalige contractteksten voorrang hebben op de Italiaanse versie.

Apple en Google zouden niet duidelijk genoeg zijn over het verzamelen van data en het gebruiken hiervan voor commerciële doeleinden. Bovendien zouden consumenten "niet in een positie zijn" om hier toestemming voor te geven, omdat dit verplicht is wanneer ze gebruik willen maken van de diensten.Die aanklacht wordt ook Dropbox ten laste gelegd. Dat bedrijf zou bovendien niet duidelijk genoeg zijn over de voorwaarden en manier waarop gebruikers zich kunnen terugtrekken uit een contract.Volgens de AGCM is het bovendien oneerlijk dat de diensten zichzelf niet aansprakelijk stellen wanneer bestanden verloren gaan, dat contracten eenzijdig aangepast kunnen worden, dat de diensten zomaar stopgezet kunnen worden en dat Engelstalige contractteksten voorrang hebben op de Italiaanse versie.