De Italiaanse concurrentie-autoriteit heeft het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple een boete opgelegd van 900.000 euro voor het misleiden van de consument met betrekking tot de diensten na verkoop en de garantieplicht. "Apple is verantwoordelijk voor oneerlijke commerciële praktijken die de klanten schade hebben berokkend", verklaarde de Autorita Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM) dinsdag in een persbericht.

Zo zou het elektronicabedrijf de klanten niet correct hebben geïnformeerd over de wettelijke garantieplicht van twee jaar. Op die manier zouden klanten betaald hebben voor technische bijstand, terwijl die nog in de garantieperiode viel.

De boete zal worden opgelegd aan de drie Italiaanse filialen van Apple: Apple Sales International, Apple Italia Srl en Apple Retail Italia. Het bedrijf moet ook een uittreksel van de beslissing van AGCM publiceren op zijn website.

Eerder deze maand werd er op het niveau van de Europese Commissie al een onderzoek gestart tegen het elektronicabedrijf voor het overtreden van de concurrentiewetten. Tegelijk lopen er verschillende aanklachten voor het schenden van patenten. Onder meer in Duitsland dreigt Apple het onderspit te moeten delven in een rechtszaak die het heeft aangespannen tegen Samsung, over het uitzicht van diens tabletcomputer.

Bron: Belga

De Italiaanse concurrentie-autoriteit heeft het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple een boete opgelegd van 900.000 euro voor het misleiden van de consument met betrekking tot de diensten na verkoop en de garantieplicht. "Apple is verantwoordelijk voor oneerlijke commerciële praktijken die de klanten schade hebben berokkend", verklaarde de Autorita Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM) dinsdag in een persbericht. Zo zou het elektronicabedrijf de klanten niet correct hebben geïnformeerd over de wettelijke garantieplicht van twee jaar. Op die manier zouden klanten betaald hebben voor technische bijstand, terwijl die nog in de garantieperiode viel. De boete zal worden opgelegd aan de drie Italiaanse filialen van Apple: Apple Sales International, Apple Italia Srl en Apple Retail Italia. Het bedrijf moet ook een uittreksel van de beslissing van AGCM publiceren op zijn website. Eerder deze maand werd er op het niveau van de Europese Commissie al een onderzoek gestart tegen het elektronicabedrijf voor het overtreden van de concurrentiewetten. Tegelijk lopen er verschillende aanklachten voor het schenden van patenten. Onder meer in Duitsland dreigt Apple het onderspit te moeten delven in een rechtszaak die het heeft aangespannen tegen Samsung, over het uitzicht van diens tabletcomputer.Bron: Belga