Ivarem, de intercommunale die instaat voor het afvalbeheer in de regio Mechelen, heeft met Microsoft-partner Qurius België een contract van ruim 850.000 euro afgesloten.

Voor dat bedrag levert Qurius een Microsoft Dynamics NAV-pakket, het bijhorende onderhoud en de hosting van de software. Het bedrijf haalde het van 3 andere kandidaten. "Qurius had een erg goede referentie in Nederland", zegt Jo Meskens, stafmedewerker bij Ivarem. "Dat heeft de keuze in hun voordeel doen overhellen."

Ivarem gaat de software gebruiken voor het beheer van de gegevens van de diftarinzameling aan huis. Diftar staat voor 'gedifferentieerd tarief voor afvalverwijdering'. Met dat systeem krijgen gezinnen een afvalcontainer in de plaats van huisvuilzakken. De container, met identificatiechip, wordt bij de inzameling gewogen. Op dat gewicht wordt de betaling per gezin gebaseerd. In de Ivarem-regio werken de gemeenten Duffel, Bonheiden en Berlaar al met Diftar. Willebroek en Putte volgen na Nieuwjaar.

Het Dynamics NAV-pakket moet tegen dan al draaiende zijn. Vanaf midden 2009 is de implementatie compleet. "De bedoeling is dat we evolueren naar een volledig erp-pakket voor de inzamelingsdiensten", aldus nog Meskens. Nieuwe aanbestedingen zijn daarvoor niet meer nodig, denkt hij. "Het nu aangekochte pakket kan gewoon meegroeien."

Ivarem, de intercommunale die instaat voor het afvalbeheer in de regio Mechelen, heeft met Microsoft-partner Qurius België een contract van ruim 850.000 euro afgesloten. Voor dat bedrag levert Qurius een Microsoft Dynamics NAV-pakket, het bijhorende onderhoud en de hosting van de software. Het bedrijf haalde het van 3 andere kandidaten. "Qurius had een erg goede referentie in Nederland", zegt Jo Meskens, stafmedewerker bij Ivarem. "Dat heeft de keuze in hun voordeel doen overhellen." Ivarem gaat de software gebruiken voor het beheer van de gegevens van de diftarinzameling aan huis. Diftar staat voor 'gedifferentieerd tarief voor afvalverwijdering'. Met dat systeem krijgen gezinnen een afvalcontainer in de plaats van huisvuilzakken. De container, met identificatiechip, wordt bij de inzameling gewogen. Op dat gewicht wordt de betaling per gezin gebaseerd. In de Ivarem-regio werken de gemeenten Duffel, Bonheiden en Berlaar al met Diftar. Willebroek en Putte volgen na Nieuwjaar. Het Dynamics NAV-pakket moet tegen dan al draaiende zijn. Vanaf midden 2009 is de implementatie compleet. "De bedoeling is dat we evolueren naar een volledig erp-pakket voor de inzamelingsdiensten", aldus nog Meskens. Nieuwe aanbestedingen zijn daarvoor niet meer nodig, denkt hij. "Het nu aangekochte pakket kan gewoon meegroeien."