Het Vlaamse Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) heeft 3,5 miljoen euro subsidie toegewezen aan Agfa Healthcare.

Het geld moet dienen voor het IT R&D-programma van Agfa Healthcare. De R&D-centra van Agfa in Gent en Mortsel, samen met de andere Agfa R&D-centra in Noord-Amerika, Europa en China, zullen daarmee de ontwikkeling van de volgende generatie geïntegreerde medische informatie- en beeldverwerkingssystemen financieren (onder meer voor radiologie en cardiologie). Het uiteindelijke doel is de efficiëntie in de gezondheidszorg en de kwaliteit van de patiëntenzorg verder te verhogen.

Het IWT wijst in z'n motivering op het technologisch innovatievermogen van het project en het grote potentieel voor businessvalorisatie.

Het Vlaamse Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) heeft 3,5 miljoen euro subsidie toegewezen aan Agfa Healthcare. Het geld moet dienen voor het IT R&D-programma van Agfa Healthcare. De R&D-centra van Agfa in Gent en Mortsel, samen met de andere Agfa R&D-centra in Noord-Amerika, Europa en China, zullen daarmee de ontwikkeling van de volgende generatie geïntegreerde medische informatie- en beeldverwerkingssystemen financieren (onder meer voor radiologie en cardiologie). Het uiteindelijke doel is de efficiëntie in de gezondheidszorg en de kwaliteit van de patiëntenzorg verder te verhogen. Het IWT wijst in z'n motivering op het technologisch innovatievermogen van het project en het grote potentieel voor businessvalorisatie.