Het jaarlijkse symposium van het Belgian Broadband Platform, dat normaal gezien vandaag zou doorgaan in Brussel, is afgelast. In plaats van de gebruikelijke 120, waren er dit keer maar 20 betalende deelnemers, "een rechtstreeks gevolg van de economische crisis."

Met sprekers als Herman Konings, Danielle Jacobs (Beltug), Jan Van Bogaert (Alcatel-Lucent), Kurt Jonckheer (2Wire) en Robert Laes (Abitana) had het [Belgian Broadband Platform] (BBP) een interessant programma samengesteld rond de noemer 'Connected@Home', maar het mocht niet baten: 20 betalende deelnemers is te weinig om uit de kosten te geraken, en om de sprekers naar Brussel te halen.

"De leden in de raad van bestuur van het BBP komen uit de bedrijven die normaal gezien de meeste deelnemers afvaardigen, en zij zeggen toch allemaal dat beknibbelen op betalende congressen een populaire besparingsmaatregel aan het worden is" vertelt projectbeheerder Martine Bael van het Broadbandplatform. "Deze namiddag hebben we met MediaNet Vlaanderen ook een betalend congres over radio, en ook daar is de belangstelling miniem."

Mensen die hun inschrijving van 200 of 250 euro reeds betaalden, worden zo snel mogelijk integraal terugbetaald, en de organisatoren hopen dat ze snel minstens een deel van het voorgestelde programma op een ander moment, en in een andere formule kunnen aanbieden.

Het jaarlijkse symposium van het Belgian Broadband Platform, dat normaal gezien vandaag zou doorgaan in Brussel, is afgelast. In plaats van de gebruikelijke 120, waren er dit keer maar 20 betalende deelnemers, "een rechtstreeks gevolg van de economische crisis." Met sprekers als Herman Konings, Danielle Jacobs (Beltug), Jan Van Bogaert (Alcatel-Lucent), Kurt Jonckheer (2Wire) en Robert Laes (Abitana) had het [Belgian Broadband Platform] (BBP) een interessant programma samengesteld rond de noemer 'Connected@Home', maar het mocht niet baten: 20 betalende deelnemers is te weinig om uit de kosten te geraken, en om de sprekers naar Brussel te halen. "De leden in de raad van bestuur van het BBP komen uit de bedrijven die normaal gezien de meeste deelnemers afvaardigen, en zij zeggen toch allemaal dat beknibbelen op betalende congressen een populaire besparingsmaatregel aan het worden is" vertelt projectbeheerder Martine Bael van het Broadbandplatform. "Deze namiddag hebben we met MediaNet Vlaanderen ook een betalend congres over radio, en ook daar is de belangstelling miniem." Mensen die hun inschrijving van 200 of 250 euro reeds betaalden, worden zo snel mogelijk integraal terugbetaald, en de organisatoren hopen dat ze snel minstens een deel van het voorgestelde programma op een ander moment, en in een andere formule kunnen aanbieden.