Het it-dienstenbedrijf Systemat is er vorig jaar niet in geslaagd om de eigen verwachtingen in te lossen. Volgens algemeen directeur Bernard Lescot is dat vooral te wijten aan het uitblijven van een bestelling van Fortis Bank.

Systemat mikte voor 2008 op een omzet van 130 miljoen euro, maar bleef steken op 112 miljoen euro. Ook de winst bleef onder de verwachtingen. Vooral het vierde kwartaal was zwak, als gevolg van de economische crisis. De traditioneel sterke eindejaarsverkopen bleven uit.

'Eigenlijk is het verschil terug te brengen tot één grote klant: Fortis', aldus Lescot. 'Die bank doet normaal gezien twee grote bestellingen per jaar, waarvan ééntje eind december. Door de crisis heeft de bank eind vorig jaar niets besteld. Dat scheelt al snel 6 miljoen euro omzet en 500.000 euro bedrijfswinst.'

Via een kapitaalvermindering keert het bedrijf wel 0,15 euro per aandeel uit. De vooruitzichten voor dit jaar zijn 'niet gunstig', maar het bedrijf meent dat er niets radicaal moet wijzigen in zijn strategie.

Systemat trok zich vorig jaar al terug uit zijn internationale tak en spitst zich enkel nog toe op België en Luxemburg.

Het it-dienstenbedrijf Systemat is er vorig jaar niet in geslaagd om de eigen verwachtingen in te lossen. Volgens algemeen directeur Bernard Lescot is dat vooral te wijten aan het uitblijven van een bestelling van Fortis Bank. Systemat mikte voor 2008 op een omzet van 130 miljoen euro, maar bleef steken op 112 miljoen euro. Ook de winst bleef onder de verwachtingen. Vooral het vierde kwartaal was zwak, als gevolg van de economische crisis. De traditioneel sterke eindejaarsverkopen bleven uit. 'Eigenlijk is het verschil terug te brengen tot één grote klant: Fortis', aldus Lescot. 'Die bank doet normaal gezien twee grote bestellingen per jaar, waarvan ééntje eind december. Door de crisis heeft de bank eind vorig jaar niets besteld. Dat scheelt al snel 6 miljoen euro omzet en 500.000 euro bedrijfswinst.' Via een kapitaalvermindering keert het bedrijf wel 0,15 euro per aandeel uit. De vooruitzichten voor dit jaar zijn 'niet gunstig', maar het bedrijf meent dat er niets radicaal moet wijzigen in zijn strategie. Systemat trok zich vorig jaar al terug uit zijn internationale tak en spitst zich enkel nog toe op België en Luxemburg.